23 martie 2012

Cronica de Suedia - 22

Va deranjez cit sa va zic ca Doreii au turnat ceva intaritor peste gropile astupate (vezi Cronica anterioara) si pietricele ca sa dea frumos la ochiu' critic. Totul s-a petrecut atit de repede ca IAR n-am avut timp de poze. * Politistii urbei dau socoteala alesilor locali in legatura cu mortii si ranitii in exces din ultima perioada.*  Torning Torso din Malmo se vinde pe numai 2 000 000 de euro (chilipir!). * Se stie si unde si cum va fi botezata printesa Estelle.* La o scoala din Stockholm elevii au avut de declinat tradus din engleza substantivul "negrotei". Mare scandal mare, si-au luat din par inspectorii scolari si alte oficialitati. Ca rasism pe fata. Pai eu propun sa se faca un Dictionar Universal al Limbii Politic Corecte sau Corecte Politic si sa se traduca in toate limbile, ca sa stim ce avem de vorbit. Iar incalcarea normelor sa se pedepseaca incepind cu inchisoarea, continuind cu taierea miinii / degetelor de la miini (depinde de suportul pe care s-a comis crima) sau limbii si pina la decapitarea in piata publica. * Mai zice ceva careva??

LE: Revin cu link pentru povestea cu "negrotei": in original "negro" , dupa cum se poate citi aici
LLE: Sigur am pierdut un zero sau mai multi din pretul Turnului...

6 comentarii:

  1. enervanţi Doreii tăi...se vede că li s-a făcut transfuzie şi n-au pic de sânje românesc în ei...poi, la noi, rămâneau săpăturili ani şi ani, ce spui io "ani", secole rămâneau...pe urmă, peste milenii, ăia de aveau să descopere societatea din Malmo, aveau să zică despre suedeji că trăiau în catacombe! aşa, v-au stricatără ăia viitoru'!

    RăspundețiȘtergere
  2. Voiam sa iti zic mai demult dar.... e bun si acum: tradu cu nenea Google sau cu ce vrei.... din finlandeza in engleza sau romana sau.... cuvantul FINLANDEZ: "NERO" .... o sa ai mari surprize =)) ca si mine de altfel... cand eram la inceput si in baza mea de date italiana... "nero" era negru toata ziua! =))=))=))

    RăspundețiȘtergere
  3. Profund socat de "Doreii" de aici tin neaparat sa fac un add-on:
    De vre-o saptamana troneaza pe usa la intrarea blocului un afis cum ca: pe data de 28 se schimba contoarele in aceasta scara intre orele 08-20. Asta dupa ce cu o luna si ceva de zile inainte venise un plic de la "varianta" Renel pe care scria mare: INNEHÅLLER GODA NYHETER! mai pe romaneste: acest plic contine vesti bune! Aida poate sa confirme scrisele: doar e scris in 3 limbi nationale finlandeze: suomi-suedeza-engleza. Ma asteptam la o factura beton dar ma anuntau ca: SE IEFTINESTE CURENTUL si ca urmeaza sa ne schimbe contoarul cu unul mai "modern"... digital (a dreacu: gata cu furatul de curent)

    Trecand si peste asta, cum stau cu 6 pompe de acvariu in jurul meu... deja intrasem la idei si planuiam o sursa UPC... azi dimineata se ia curentul! F...k zic, am pus-o.... sa vezi pesti morti, acvarii deciclate draci-laci! Vina mea: am uitat sa iau back-up.... si ies sa fumez o tigara sa ma calmez: picase si netul... ce dracu sa fac? Acum dupa ce am terminat tigara intru in casa si..... aud pompele mergand! ma uit la net merge, ies pe sala: tipul mesterea in continuare!
    Deci in 3 minute se schimba un contoar! si in juma` de ora 10 (toata scara)
    Stau si ma intreb acum: in cat timp se schimba in Romanica? Cred ca dupa ce taie curentul nenea mesteru``da drumu la radio sa vada cum s-a terminat divortul lui Socaciu si pana diseara.... are el timp sa le schimbe: doar munca peste program se plateste dublu, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. crezi tu ca se plateste dublu in Romanik?? mira-m-as....

      Ștergere
    2. "Obisnuinta"... de aici ;))
      Oricum, pe bune tot respectul la faza asta ptr "reni".
      Nu mai spun ca.... chiar daca nu e topita zapada de tot... administratorul blocului deja da cu chestia aia zgomotoasa ptr frunze,... asta dupa ce zilele trecute a reciclat pietrisul aruncat toata iarna (prin maturarea cu un utilaj multifunctional, care il foloseste cam la toate trecurile: incarcat, ´maturat, impins zapada etc) acum curata resturile si in 2-3 zile ara si arunca seminte de iarba.

      Ștergere

Lăsați răspuns aici: