01 martie 2017

Vă avertizăm că urmează secvențe cu un uriaș impact emoțional

Pe Muma Pădurii o dor dinții. Se zvârcolește, adică, de durere. Face: uuuuuu, niiiiiiii, buuuuuuu, dar rău de tot, că răsună pădurea, stepa de pe malul Neajlovului, că se zgâlțâie vapoarele în Giurgiu sau iarba verde, verde de-acasă din Bulgaria. Se îmbrăcă și se duse la dentist. Era închis. Un bilet pe ușă: De azi nu se mai scot dinți decât cu adeverință de la Anticorupția din Giurgiu. Muma Pădurii se duse la fierar. Își așeză dantura pe nicovală, fierarul luă toporul și-i scoase cele patru măsele dureroase. Trei căzură pe jos cu belșug de sânge, dar a patra măsea o luă spre București. Aici, printr-o fericită întâmplare nimeri în gura tinerei vânzătoare la Mall Codruța Ștefănescu, care cu ajutorul ei învăță limba engleză în două zile.

La Maternitatea Giulești din capitală se născu prin cezariană, săptămâna trecută, un bătrân de 77 de ani. De fapt, de cum îl văzură, medicii refuzară să-l scoată din pântecele mamei. Încă un pensionar? N-ajung? Nu sunt o povară pentru țară? Dar ei aveau jurământ cu Hypocrate sau cu directorul spitalului precum că-și fac datoria. Odată instalat în incubator, bătrânul făcu pe el de emoție. Văzu asistentele alea de 25 de ani și începu să-și amintească de statul în burtă. Mamă, mamă cum era!! Se scotoci în buzunare, că era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni vechi din 1950, cu o cămașă verde din anii 60 și avea pe cap o pălărie scorțoasă. Se scotoci și găsi un creion. Asistentele îl văzură că scrie. Groază pe ele. Una din ele avea un satâr în dotare. Se repezi și-i tăie capul bătrânului nou născut. Abia la sosirea poliției s-a putut descifra înscrisul de pe bilet. Era indescifrabil.

Cinstit vorbind, tot satul Uiești, județ Giurgiu, știa că tractorul lui Tim Buclăverde, consătean de-al lor, este condus de o fantomă. Hărăbaia mergea singură pe câmp, trecea mlaștina, ocolea pădurea, ara, cosea, tăia lemne, se pișa, bea apă din Neajlov sau căra cartofii și ceapa fără ca nimeni se fie la volan. Oamenii se adunau seara la cârciumă la Evelyn și-și dădeau cu părerea: ăsta să fie pariul cu agricultura al PSD-ului?, că, dacă-i așa, trebuie să ne dea la fiecare câte un tractor, noi îl programăm ce să facă și plecăm la Paris la meciurile de fotbal ale PSG-ului sau la Berlin să vedem artă modernă. Sau le-am pune să aibă grijă de femeile noastre, în timp ce noi citim aici la Evelyn cărțile lui Norma Manea sau Liiceanu. Ehe, câte am pute face, zise un tinerel cu coif de spartan în cap pe care și-l cumpărase de la Acropole și umbla acum cu el prin sat ca să se fălească și să-l remarce Steluța, vecina lui, nemăritată și cu opt copii. În seara aceea, Fantoma nu era la treabă. Era și ea la Evelyn și asculta bând un țoi de bere. Scoase o mitralieră și spuse: până aici!! Curse mult sânge, așa că 300 de copii rămaseră fără părinți. Fără ambii părinți, asta-i mai trist.

Denis

Un comentariu:

Lăsați răspuns aici: