23 martie 2017

Interviu plauzibil cu domnul Nicușor Dan

Agenția CĂLIMARA începe de astăzi o serie de interviuri politice necesare înțelegerii unor fenomene îmbucurătoare din societatea română. Vom începe cu domnul Nicușor Dan. Vor urma nume celebre: Ion Iliescu, Sorin Grindeanu, Liviu Dragnea, Arsenie Boca, Nicolae Văcăroiu, Ecaterina Andronescu, Rovana Plumb și așa mai departe până vom epuiza tot spectrul politic al vremii.

Pe domnul Nicușor Dan l-a găsit rezolvând celebra problemă de matematică a românilor: de ce au ieșit ei în stradă pe 31 ianuaria 2017, când cu celebra ordonanță 13 și nu ies niciodată în stradă pentru că n-au autostrăzi sau pentru că-și rup mașinile prin București? Ne-a tratat cu varză roșie și, în timpul dialogului, am depănușat porumb ca să atragem atenția asupra agriculturii din România, de fapt țelul USR.

Reporter: V-ați legat, în trecut, de zidul din Piața Matache. Aveți vreo legătură de rudenie cu el? Ce-a însemnat gestul dvs?
Nicușor Dan: Nu, nu sunt rudă cu zidul, dar am vrut să atrag atenția domnului Manole că dacă o mai zidește pe Ana în zid, fapta dânsului poate fi încadrată la "crimă din partea zidarului", ori această meserie a dispărut de mult din nomenclatorul muncilor din România.
R: Excelent. Nu se înțelege nimic din ce spuneți, dar mergem mai departe. Apoi, v-ați confundat cu arteziana de la Universitate. Ce semnificație a avut acest gest? Politic? Sportiv? Social?
N.D.: Politic evident și de media.
R: De media?
N.D.: Crezând că mă înec, domnul Raed Arafat a dat Codul Roșu, și au venit televiziunile să preia cazul.
R: Dar dvs nu v-ați înecat, nici nu era cazul, apa acolo are 20 cm.
N.D.: Evident. Dar așa m-a ținut minte poporul la alegerile viitoare. Altfel cum să-mi fi făcut intrarea?
R: Păi, multă lume se scaldă în arteziană și nu ajunge la televizor.
N.D.: Da, dar eu am fost susținut, dacă mă înțelegeți. Susținut, susținut, nu așa.
R: În sfârșit, trecem mai departe. Sunteți un mare matematician. Ați descoperit Teorema lui Nicușor. Ce spune această teoremă și de ce v-ați făcut partid pentru asta?
N.D.: Teorema lui Nicușor nu spune nimic, sau încă nu mi-am dat seama, că nu mi-au ieșit toate calculele, dar ea se referă la probabilitatea ca un bec dacă e stins să poată fi aprins în orice condiții chiar dacă nu există întrerupător. E de altfel și doctrina partidului USR, iar doamna Clotilde Armand umblă cu becuri prin Bucuești oferind oricui această teoremă. Dacă voi reuși să o implementez, Teorema Nicușor va salva omenirea.
R: Iată, în sfârșit, un om, un român, dedicându-se salvării planetei. Ce spuneți despre economia României?
N.D.: Economia Rpmâniei este pe drumul cel bun. Lipsa infrastructurii duce la păstrarea valorilor pe plan local. Adică de ce să umbli cu cartofii la vânzare prin Europa? Pe ce autostrăzi? Mai bine-i mănânci la marginea drumului, în fața casei tale, în felul acesta nu te vede nimeni când plescăi, când te duci la wc și când tata socuru îți rupe șalele cu toporul. Sunt elemenete de mândrie națională, de identitate culturală care nu trebuie înstrăinate. La fel și cu arborii cotiți, cu păpădia, cu tot ce vreți. În felul acesta cele cinci milioane de români din diaspora se vor întoarce acasă ca să fie repartizați în piața Victoriei la proteste. Pentru că se va protesta pentru orice, nu numai pentru ordonanța 13, mai sunt și alte motive.
R: Binențeles. Vă mulțumim, domnule, vă urăm succes.
N.D.: Și dvs.

Agenția CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: