06 martie 2015

Bazaconii

Gilion Dumitrescu, prof de mate în comuna Uieşti judeţ Giurgiu, cu casă în pădure cum treci de Poiana de Argint, un bărbat tânăr de 28 de ani, cu nasul roşu şi urechile verzi, deci proful Gilion Dumitrescu verifica acum când începe povestea noastră Teorema lui Pitagora. Lua un ac şi-l bătea la distanţă de un al doilea. Mai lua un ac şi-l bătea la o distanţă de un pom care făcea fructe albastre cu roz. Binenţeles că l-a văzut pădurarul Pătrunjel Decuseară, care l-a întrebat: Ce faci aici, don profesor. Răspuns: Verific dacă Teorema lui Pitagora este adevărată, ca să nu zică elevii ceva. Şi? Păi, e adevărată, că dacă între acele mele arunci un bolovan el rămâne pe fundul apei. Păi, nu-i nicio apă, se zgâi la el pădurarul Pătrunjel. Ba e!! Ba nu !! Se luară la bătaie. Cu topoarele. Unul din topoare despică un copac. De-acolo căzu un bilet pe care era scrisă Teorema lui Pitagora: Un corp solid scufundat într-un lichid rămâne acolo.

Turcii, câtă frunză şi iarbă, cuceriră satul Obedeni, judeţ Giurgiu. Şi-atunci comandantul lor, unul Paşa Mehmet Odiosul, ieşi în fruntea armatei şi zise: Bă, ăştia din Obedeni, să-mi trimiteţi diseară la aşternut pe cele mai frumoase zece fete din sat, să le arăt ceva. Armata, cam două milioane de ostaşi, râse cu zgomot la spusele cu tâlc ale Paşei. Dacă, continuă Mehmet Odiosul, până la ora opt nu vine fetele, unde vă stă capul, vă vor sta picioarele. Hai, roiul.
Bărbaţii plecară în pădure, unde ascunseseră muierile. Şi p-alea de zece ani, şi p-alea de opşpe şi p-alea de nouă zeci. Femeile vrură toate, dar cu câteva condiţii. Una mai grasă, sexoasă rău, luă o bucată de hârtie şi trecu pe la fiecare din ele, că adică să spună ce vrea de la Paşă în schimbul unei nopţi. Una năsoasă vru autostradă din Obedeni la Stanbul, o alta să-l citească pe filosoful Liigheanu în turceşte, alta să fie croitoreasă la Sfânta Sofia, alta să traverseze Bosforul înot şi aşa mai departe. Dacă văzu prostiile astea, tipa grasă se supără. Se duse singură la Mehmet Odiosul şi, cu lacrimi în ochi, îi spuse că fetele din comuna Obedeni, judeţ Giurgiu s-au spânzurat în pădure. Putea să verifice. Mehmet aşa făcu şi era întocmai.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: