08 noiembrie 2014

Presa străină

ZIMNICEA PHOTOGRAPHER - Hebdomader interesant, cu multe poze. Sunt poze dintre cele două tururi ale alegerilor din România. Una este sugestivă: Un ofiţer de securitate explică, într-o sală, tuturor celor doi candidaţi rămaşi în cursă cum să se comporte până duminică 16 nov. Apoi, a doua foto, cei trei stau mulţumiţi la o bere.

MILITARI NEWS - Cotidian de dreapta. Editorialul zilei insistă asupta faptului că economia României trebuie să se bazeze pe turism. Se dă un exemplu la îndemâna oricărui candidat la preşedinţia ţării: O oaie se depărtează de turmă. O ia spre litoral. Imediat, cinci autobuze cu americani se iau după ea. Oaia vizitează Adamclisi, Centru Vechi şi Carnavalul din Mamaia. Americanii la fel. În felul acesta se poate raporta la sfârşitul anului o creştere a turismului pe litoral cu 5 la sută. Sau cu 6, dacă în coada autobuzelor americane se mai prinde unul german.

OBEDENI CHRONICLE - Un cioban din com Obedeni, jud Giurgiu, vrea să mai voteze şi-n turul 2 tot cu Vadim Tudor. Cei de la secţia de votare observă o chestie foarte simplă: Ciobanul, pe nume Mihai Neghină, s-a sinucis acum patru ani, lăsând în urma lui o femeie cu patru copii. Concluzia: Deci, aşa sinucis, ciobanul nu poate să voteze. Se face constatare la cimitir. Nimeni n-a ieşit din groapa unde odihneşte Mihai ciobanul. Mister. Este nevoie de dl Ponta. Dânsul soseşte în comună, împarte fiecărui cetăţean câte un kg de orez şi treburile se liniştesc.

BI DONUL LINIŞTIT - E ceva cam ca Discovery aşa, deci o revistă de călătorii. Numărul de astăzi, 8 nov, 2014, ne prilejuieşte o frumoasă călătorie într-un adăpost de câini din Ferentari. Sunt mii de câini vorbitori, muţi, tineri, bătrâni, femele, masculi şi aşa mai departe. Purtătorul lor de cuvânt, boxerul Nannette Filiomon Chintalu, declară pentru BI DONUL LINIŞTIT: Suntem mulţi şi deştepţi. Dacă nu iese cine vrem noi pe 16 nov evadăm şi ocupăm România. Atunci să vă vedem. Reporterii revistei au insistat să afle numele celui care trebuie să iasă pe 16 nov din punctul lor de vedere. N-au reuşit, întrucât boxerul Nannette a fost împuşcat pe loc cu o marjă de 6 la sută de un bărbat numit Exit Poll Georgescu.

AMPOIŢA TIMES - Săptămânal de orientare feminină. Cinci mii de femei din comuna Ampoiţa, jud Alba au demosntrat în sânii goi pe străzile din Alba Iulia pentru democraţie. Văzând imaginile pe CNN, parlamentarii din Franţa, USA, Germania, Italia, Spania, România şi restul globului au ceurut ca meetingul să fie permanent iar femeile participante din ce în ce mai multe şi mai dezgolite. Despre democraţie nu s-a vorbit.

Agenţia CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: