06 octombrie 2014

Bazaconii

Şarpele Ion Siminică din Obedeni, jud Giurgiu, traversează încet Calea Victoriei spre librărie. Ar citi o carte de politică scrisă de Elena Udrea, sau una despre ciment scrisă de Ion Iliescu sau, de ce nu?, una despre depănuşarea porumbului scrisă de Vasile Blaga. Un scrâşnet de frâne îl aduse la realitate. Era un Maybach cu un crocodil la volan, cum nu mai văzuse. Crocodilul s-a dat jos şi i-a spus lui Siminică: Bă, puteam să te calc? Da!!! Îţi rămâneau copiii orfani? Da!!! Aşa că dă-mi o mie de parai. Şarpele a scos banii, i-a dat şi a constatat că nu i-au mai rămas bani decât de o poezie scrisă de Victor Ponta.

Întors de pe frontul din Vietnam, soldatul Pace Teodor Croll, din com Obedeni, jug Giurgiu, aducea cu el cinci prizoniere. Una, I Li, era croitoreasă. Alta, Mu Ci, era, adică punea salată verde ca lumea, alta, Di Di, era calfă, şi cu ultimile două sau trei, dacă nu cu toate, trăia el. Se instală în bordeiul părintesc, care nu fusese demolat din 1950 deşi acum în 2014 chiar şi în comună erau case arătoase. Îşi făcu o ciorbă mare, mare de tot. Într-o oală de 50 de litri. Apoi, tacticos, îşi înecă prizonierele în fiertura plină de morcovi.

Primarul Vasile Traineneacă din Obedeni, jud Giurgiu, stătea de vorbă pe marginea şanţului cu adjunctul său, un câine maro de rasă albă. Zice Traineneacă: Dacă-i votăm pe liberali, ne fac ştrand pe Neajlov, ieşim cu nevestele şi pipăim la ele în nisip. Dacă îi votăm pe pesedişti, ne face un pod care nu duce nicăieri, da'i mişto c-o să stăm pe el şi-o să cântăm Mă, ce bine-i în America, dum, dum, dum. Dacă-i votăm pe pemepişti sau pe Monica Macovei, ne asfaltează curţile, pomii, becurile, şi nepoţii, iar dacă votăm cu Iohannis vine Bayern Munchen la noi în comună să joace cu ăia din Clejani. Ă, ce zici? Câinele maro de rasă albă, Gion Mujdei Alphons Grigorescu nu zicea nimic. Îşi pipăia doar tocul pistolului. Pe care îl scoase şi trase în primar.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: