16 octombrie 2014

Bazaconii

O babă bătrână, veche, roasă pe la margini, plină de praf şi manele, cu nasul mare, urechi verzi şi unghii răvăşite, deci o babă bătrână stă întinsă peste toată România. A fost întrebată de ce şi a zis că-i ţara ei şi că are dreptul. Mă rog. Trecem peste asta, aici, în chestia cu dreptul nu se pot pronunţa decât nişte oameni de soi, din ăştia care dau verdicte fără suspendare. Bun. Pe lângă babă, pe numele ei Didina Carpaţi Marea Neagră România, trece într-o seară Badea Cârţan. Bună seara, Didino, ce te-ai lăţit aşa, nu mai e loc în ţară de tine. Să ştii, Bade, că întrebările le pui io: Ce cauţi la Roma? Numa' slană ai găsit să duci, când noi avem acum dosare Microsoft şi-un prezidenţiabil, Iohannis, pe care nu-l va alege nimeni chiar dacă candidează singur? Şi de ce la Roma? De ce taman la coloana lui Traian? N-aveam şi noi Coloană de Mercur de-o zic ăştia la Vreme? Ce culoare politică ai? Miţoasă? Adică eşti cu Udrea?
Badea Cârţan se sătură curând de întrebările stupide ale babii care-şi spunea România. Scoase un cuţit şi-o tăie în două. De-atunci, numa' sânge curge spre Dunăre.

Tractoristul Gh Ibrahim Motorola se îndrăgostise de Mary. Mary era o femeie făcută din pânză de cort. Pânză militară, kaki. Cel care-o sculpase, croise şi-o pictase greşise puţin măsurile, astfel că Mary era lată în fund, lată la piept şi lată la faţă. Cu toate aceste imperfecţiuni Ibrahim o iubea nebuneşte. Acum o umfla, avea o pompiţă la spate, şi se gândea s-o ia cu el pe câmp, unde avea de cules sălcii pentru porci. Mary se umflă prea repede şi din neatenţia lui Ibrahim îşi luă zborul. Ajunse la Clejani, jud Giurgiu. Văzând o frumuseţe de femeie, chiar dacă din cort militar, zburând pe deasupra primăriei, bărbaţii au ieşit la agăţat. Dar în urma ei alerga s-o prinză Ibrahim cu tractorul, zbierând: e iubita mea, huooooo. Începu o luptă aprigă între bărbaţii din Clejani şi Ibrahim. Ibrahim le dădu cu tractorul în cap şi-i băgă pe bărbaţii din Clejani în pământ, de se transformaseră în fundaţii pentru noi construcţii.
Apoi, Ibrahim s-a luat după Mary, a prins-o spre Giurgiu şi a tăvălit-o într-o căpiţă de fân. Văzând că n-are nimic între picioare, Ibrahim plânse şi se înscrise în PSD.

Doamna Maria Pompidu Alfons Georgescu, mama primarului din Bucşani, jud Giurgiu, dl Marin Hitachi Junior, împreună cu prietena sa, Doiniţa Vergara Hodoronc, de fapt rudă cu aceasta, care la rândul ei era prietenă bună cu învăţătoarea satului, Ninigra Delvechio Pumn, s-au sculat într-o dimineaţă şi s-au dus la baia comunală, secţia femei. Se dezbrăcară, se unseră cu nămol, praf de stele maro, ceva roşu, ceva alb, mai întâi pe faţă, apoi pe corp, şi începură să vorbească: Dragă, dacă tot ne-am îngrăşat atâta, n-ar fi bine să-l votăm pe Ponta? C-a zis că ne face wc-ul în copaci şi nu mai e nevoie de fosă? Da' de ce nu pe Iohannis, că n-a zis nimic. Taciturnii ori e deştepţi, ori e proşti, ori la preşedinţia României ce trebuie? Da' noi, femeile, n-o votăm pe Monica Macovei? Brusc se deschise geamul. Un vânt comunist sparse faianţa, uşile şi brăzdase vopseaua de pe faţa femeilor. Una muri. Mi se pare că Ioana Giurgiuvea Ionică, venită din Italia să investească în România în curtea Mariei Pompidu. Cam aşa a fost.

Agenţia CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: