13 februarie 2011

Chestii bune in Suedia

Intr-un comentariu, imi cere cumnatul de cumnat sa scriu si lucruri bune despre Suedia. De parca n-as fi scris pina acum! Bordurile lasate pentru handicapatele ca mine si carucioarele lor. Magazinul mixt deschis noapte-noapte (pe ora de iarna). Locurile de joaca pentru copii. Transportul in comun adaptat pentru neputinciosi. Cursurile de limba gratuite (inca nu pentru mine). Clinica de cartier (asa cum e ea...). Taxiurile ieftine cu tarif unic (sint si din alea scunpe). Cartofii la 4 coroane kilu'. Covrigii cu susan. Frunza de vita la borcan de la magazinul turcesc. Concertul de muzica simfonica pentru copii, excelenta idee si realizare! Si nici macar nu ne-au controlat la bilete! In general, toate eforturile pe care le fac pentru copii (programe, locuri de joaca...). Sint si minusuri: la Ikea nu poti lasa copilu' in spatiul de joaca supravegheat daca nu are (plodul)  peste 3 ani. Spalatoria de la subsol. Vecinii vorbitori de engleza si saritori (desi se pare ca nu peste tot e asa, avem noi noroc). Si vor mai fi.

12 comentarii:

  1. vezi, fata...totul depinde de tehnica de abordare: daca-ti "ploua"tot timpul dupa insorita Franta de-aia vezi cu ochi,frumosi, dar exagerat de critici, regatul Suediei. nu se putea sa n-aiba si ei niste lucruri bune !!!
    ce mama ma-sii si noi, romanica adica, avem cateva lucruri bune:...aaa...stai asa, tre' sa gasesc io ceva !...aaa...ma rog, avem si noi lucruri bune,... pe Andreea Marin,... nah, gasii si io ceva !

    RăspundețiȘtergere
  2. unule: asa ziceam si eu intr-un loc, ca depanda cu ce compar io Suedia asta! ca una e s-o compar cu Uganda (de par egzemplu, desi am scris la plezneala si plina de a priori), si alta e cu Franta, corect?? de aceea unele chestii nu-mi mai sar in ochi, ca le-am trait deja in tara lui Voltaire, desi poate ca nu exista inca in tara lu' Penes Curcanu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eugene: trag speranta ca se vor aduna, in functie de buna vointa circotasei de serviciu si experientele ei.

    RăspundețiȘtergere
  4. domnu'Invizibil: depinde cum le privesti (pe sudeze).

    Gabriel: nu, nici macar in trecere!! tu cind (mai) pleci acolo?

    RăspundețiȘtergere
  5. De tot, pe 27 februarie. Ma gandeam ca ai fost si ai niste remarci de facut.

    RăspundețiȘtergere
  6. Gabriel: abia astept sa-ti citesc blogul de Londra! ai gasit deja de lucru?

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc, Aida! (Nu ma asteptam!)
    Mai, e un inceput, atata doar ca alea pt handicapati nu ne incalzesc (multzam tie D-zeu)decat in masura in care, folosind caruciorul pt bebe nu mai facem escaladari.
    Ascunsesesi alea bune printre prea multe rele si nu le-am vazut.
    Daca tot ai prins capatul atzei, trage de el, poate e atza mai lunga si te inveselesti!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Invizibilul,
    La ce te referi?!

    Cumva la felul in care - uneori! nu prea des :) - isi petrec week-end-ul?

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: