01 iunie 2017

Ali Baba și cei 40 de oi

Ali Baba dormea. Îi cădeau burțile peste marginea patului, sforăitul, sfîr, sfîr, i se auzea până dincolo de Palatul Cotroceni când bătea vântul, iar când nu bătea până în Bărăgan. Era amiază și nu reușea nimeni să-l trezească. De altfel, spusese: Numai dacă e ceva important mă sculați!! Ceva cam cum ar fi? Păi, o inundație, dar aici e Ion Iliescu, o surpare de pământ, dar aici e tot Ion Iliescu, o mineriadă ceva, dar tot Ion Iliescu, știți ce?, mai bine nu mă mai sculați decât mâine. Pe la 5.

Pe la 4,30 toți cei 40 de oi erau la capătul patului. Ziseră în cor: Mărite, ăștia au schimbat brandul de țară. Nu mai e frunza, suntem noi. Câtă nerușinare, cât tupeu, zise Ali Baba și-și privi supușii în ochi ca să se dumirească dacă mint. Nu mințeau. Toți erau transpirați, cu ochii închiși și cu urechile ciulite. Ce ție și cu România asta, își zise Ali Baba în gând. Acu' e ursul, acu' e Robin Hood, acu' e Ion Iliescu, acu' e Oprescu, acu' suntem noi, acu' sunt frunzele, acu' Dracula sau Enescu ăla. Când să aduni turiști? De ce?

Își luă supușii la întrebări: tu, oiule Marin? Io mă duc la Bruxelles. Păi, nu știi nicio limbă!! Nu contează, behăitul e universal. Așa și? Behăi despre sănătate, despre sport, adică aiureli, că până verifică ăia noi deja am făcut banul și ne doare-n cur. Bun. Mai departe, tu oiule Gheorghe? Io sunt cu transportul pe Dunăre. Așa!! Păi, desenez Dunărea altfel, că să ne fie nouă ușor s-o facem cu două culori, verde și verde, și mai desenez niște vapoare care cară var, nisip și asfalt pentru autostrăzi. Și te cred ăia? Cum să nu, că le dau banul. Tu, Mioaro? Io strecor fetele noastre prin comisii, fete bătrâne, urâte, ca să nu se dea la ele europenii ăștia, și cu fetele astea urâte schimbăm MCV-ul, intrăm în Schengen, dăm mai puțini bani la NATO. Asta cu NATO e interesantă, zise Ali Baba. Păi, da, zise Mioara, tre să dăm 2%, da' nu-i dăm, că noi în Constituție n-avem cifra 2, înțelegi?, și asta americanii nu știu, aici îi prăjim. Bun, foarte bun, zise Ali Baba și se sculă din pat ca să-și numere oii.

Se făcuse seară. Mulți oi se întorceau de la furat. De la furat orice: știri tv, Iulia Albu cu un cazan în cap, melodii triste cu Adi Bărar, meciuri trucate de fotbal intern, Victor Ciutacu în direct, iii românești purtate numai la teve, Cannes 70 la care nu mai avem ce căuta, fântâni în care cad mii de copiii, măriri salariale, SIPA, brandul de țară, CNSAS și multe altele.

Agenția CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: