13 februarie 2017

Marea revoluție din februarie 2017 - 5

Suna bine chemarea la manifestația de duminică 12 fev din fața Guvernului: Veniți cu lanterne, vom fi cel mai mare tricolor viu din istorie, haideți!, să fim un milion. Deci mergeam la spectacol. Ne-am dus și noi, io și Tina Cumva. Tina Cumva de gura mea, io mânat de un interes meschin: poate mă dă o televiziune în direct, din întâmplare, și bag și niscaiva lucruri care mă interesează personal. Cum ar fi pensia, parcarea, zăpada de pe trotuar, faptul că nu-i mai văd pe Cozmâncă și Văcăroiu zi de zi pe ecran și altele mai intime cum ar fi un ciorapul stâng rupt la deget.

Omenirea s-a adunat brusc la ora 20. Bine îmbrăcată, elegantă. Perechi sau grupuri. Se vedea clar că după tricolor merg la cârciumă sau la vreunul acasă să citească Tolstoi. Se făceau foto cu nemiluita. Lângă noi au apărut peruanii, chilienii sau ce vor fi fost, un grup care stă în România și cântă pe la Măruță, pe la Gherghel, peste tot, și și-au pus tobele, au început să cânte și să-și vândă cd-urile. Lumea făcea poze cu ei. Treceau Christianele, acele biciclete cu ataș în față,care aduceau ceai, cafea, cartoane de pus pe cap, de fapt tricolorul. Fiecare-și lua culoarea pe care o voia și se așeza în partea cutare a tricolorului. Noi am fost albastru.

Ni s-a dat o listă cu revendicări. Am parcurs-o. Nimic grav. Nimeni nu cerea abrogarea imunității parlamentare. Pentru că atunci nimeni nu s-ar mai înghesui să fie în Parlament iar cei de acum ar da socoteală. Era vag un punct: Eliminarea avizului parlamentar pentru cercetarea penală a guvernanților. Cam puțin. Eliminarea totală a imunității ar face curățenia mult dorită în viața noastră politică. Ar mai fi și altele, dar manifestația de aseară nu cred că și-a propus să fie mai mult decât un spectacol televizat. Pe lista de revendicări mai erau două chestii ușor hilare, imposibile: Avocatul poporului să fie ales direct de cetățeni !!??? și Cetățenii să poată sesiza direct Curtea Constituțională. Bun!!!

Spre metrou cu gândul că dacă doamna Firea, primarul general al Capitalei, ar fi adus aici vreo 30 de toalete mobile, cetățenii din piață ar fi votat-o direct președinte al României. Acolo, pe loc. Pentru că aici nu mai era vorba de politică, era vorba de un strop de umanitate în ideea că, poate, în piață erau și alegători de-ai domniei sale. N-a pus nicio toaletă, cum știm, și a scăpat ocazia să intre în istorie. În istoria aia care trebuie și care se reține.

Acasă butonând: Gâdea și Badea, Antena 3, vorbeau despre un jandarm, pe TVR1 Iaru părea mai coerent referitor la manifestația din 12 fev, pe ceilalți nu i-am ascultat, la alt post era Iulian Comănescu, nu-l puteam urmări, pe canalul cu crime una băga cuțitul în curul alteia, la sport ăia de la Real Madrid băteau tot, la tenis Belgia România cu steaguri identice și cam asta a fost tot.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: