07 februarie 2017

Marea revoluție din februarie 2017 - 4

Pe bd Tomis din Constanța sunt mii de manifestanți. Au ieșit pentru că trebuie sprijinit Bucureștiul. Pentru că numai în capitală se abrogă Ordonanțele, se dărâmă guvernele și se fac altele, nu în provincie. Așa că sprijinul Constanței, Vasluiului, Clujului, Brașovului și al multor altora este necesar. E noapte deja și se aud valurile mării. Se aud pescărușii. Un pescăruș, L.D., bun prieten cu mine, îmi spune: Poate se sparge buboiul. Poate. El trebuia spart în 89 și până acum, în aproape 30 de ani, aveam timp să curățăm rana. De acum, din 2017, ca să curățăm rana ne trebuie mult mai mulți ani. Poate nici n-o să se mai poată. Au venit și s-au dus guverne, politicieni, au furat milionarii, dar structurile și-au băgat colții adânc în România, așa că acum vor fi greu de scos. Nota de plată va rămâne neachitată. Cine plătește, de exemplu, pentru cotidianul Vocea României din timpul lui Văcăroiu, din care nu s-a vândut niciun exemplar? Și-s multe alte exemple. Cine poate scoate turnătorii din teatre, autobuze, stadioane, librării? Nimeni. Cine va publica dosarele de la CNSAS? Cine, cine?

Pe plaja Malibu din Mamaia mii de paltonari. E cald și cele mai bune comentarii despre politica greșită a țării sunt la malul mării. Copii, bătrâni, tineri. Nu mai e vorba de programul tv, de lipsa parizerului din galantare, de neieșitul din țară, ci de faptul că toate guvernele perindate n-au adus bunăstarea românilor. Nimeni nu bagă mâna în buzunar ca să găsească o sută de prisos. Și-apoi? Să fii votat cu Nicușor Dan? Dumnezeule!! Nu l-ai văzut aseară? Nu știa nici în ce țară e, habar n-avea, cred, că erau oameni în stradă. Toate astea le spunea un tip cu un corn verde în frunte, probabil vreun siren ieșit din valurile mării, indignat și el de ce se-ntâmplă în România. Avea un biban viu în mână. Mușca din el, nu oferea la nimeni. Avea o mantie verde, ochi roșii și părul chihlimbar. Mai spune: Va fi foarte greu. Pentru că ei, și arată cu aripa în direcția guvernului țării, vor încerca să strecoare această grațiere sub forma altor legi inofensive în parlament, și ăia le vor vota. Nu veți băga de seamă cum și când, pentru că mereu vine peste voi populismul ăsta înfiorător: ba un dulap în plus, ba o amantă peste noapte, ba o sută la benzină și tot așa. Vă veți istovi în luptele de stradă, care acum, cu structurile astea de neclintit de care vorbea pescărușul L.D., nu mai sunt necesare. Trebuie început de la zero alt partid. Trebuie luată țara de la capăt.

Sunt în mașină cu Delia și Cezara spre Năvodari. Ne gândeam la meniul serii. Virșli, cartofi fierți, salată de vinete, ardei copți, porc vietnamez fără colesterol, amandine, multe amandine și vin. Puțin câte puțin ieșea Luna. Era mare, mișto.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: