20 august 2011

Revoltati-va sub plapuma

In rimp ce unii s-au impregnat elegant de litera si spiritul eseului lui Stéphane Hessel "Indignez-vous!", altii mai hooligans si fara namere sint trimisi la inchisoare pentru ca au furat un ou. Bine, oul ala miine devine bou, asa ca trebuie taiat raul din radacina. Ba chiar si din creier: puscarie si pentru niste baieti care au instigat la jaf, fara a participa insa. Gestul conteaza. Ai grija ce zici pe Facebook, ca poate fi intors impotriva ta, mai rau ca marturia la cremenal. Prompta mai e justitia unora si degraba intoarsa din vacanta pentru a da verdicte guilty non-stop. Ai tras cu ochiu' la rivolutie si nu esti anglish get-beget ca sa te tie contribuabilu' la mititica?! Mars in tara ta! Iti da statul casa si tu i-ai dat cu tifla la ceas de noapte, mars in strada, nerecunoscatorule! Gurrrra si alta data sa gindesti inainte de a ridica pumnul. Ca dai in mine, dai in tine, dai in fabrici si uzine... Asa ca toti cetatenii responsabili sint invitati la participe la Marea (Auto-)Denuntare! Baga capu' sub sutana judecatorului si marturiseste, ca poate scapi mai ieftin. Mom, dad, toarna-ti copilul infractor acum si aici si poate se va mintui. Sa le dam o lectie sa n-o uite niciodata golanii astia nefericiti. Poate ar trebui sa le taiem si mina dreapta? Sa le scoatem un ochi? Unde esti tu, Tepes doamne...

2 comentarii:

  1. Eh, s-au inventat de zeci de ani deja, linii de telefon cu 800 (gratuite car' vra' sa zica!) pentru "turnati aici", anonim, gratuit si fara riscuri. N-a observat "Big Brother"? Nu-i bai! Observa vecinul, trecatorul, omul care ia masa cu tine. Si te toarna. Fain!

    RăspundețiȘtergere
  2. nu-i asa?? sa mai zica lumea ca nu era dixtractie pe vremea comunismului ceausist! uite ce sursa de inspiratie misto a devenit!

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: