27 iunie 2011

Midsommar

Primiti cu midsommaru'? 
In sfirsit, se termina si luna asta grea. Plina de petreceri, muzici date la maxim, snaspsuri, cirnati la gratar si alte motive de nesomn si indigestie. De-acu' intra si suedezu' in vacanta de vara. Care vara abia incepe calendaristic pentru noi. Pentru ei vara e in toi, desi mie inca nu-mi vine sa lepad chiar toate cojoacele. Aici se poarta maieuri, budigai si slapi chiar daca-s cinspe grade, ce conteaza?! Daca sintem in luna iunie trebuie musai sa ne dezbracam.
Asa ca, intr-o preafrumoasa zi de toamna vara, de midsommarafton (adicatelea ajun de midsommar, adicatelea de mijlocul verii), ne instalaram grataru'in spinare (asortat cu traditionalii cirnati si capsuni) si porniram catre insula Ven. 
La descalecarea de pe vapor vremea se prezenta cam asa:

Dupa ce ne-am ridicat bicicletele inchiriate din timp, am facut turul insulei si am putut admira peisajul dupa cum se vede:



Venind ea ora mesei, am instalat gratarul, am perpelit ce-am avut in traista, ca si suedezii get-beget din imagine: 

Si am lungit gitul la crucea impodobita cu crengi si flori si la dansurile din juru-i: 

Suedezii nu-s nationalisti deloc, asa ca prezenta steagurilor e pur decorativa si fara intentii patriotice (albastrul se asorteaza cu cerul si marea, iar galbenul cu grinele): 

 Contrar oricarei logici, nu a plouat, asa ca ne-am intors acasa mai usori (in rucsaci) si tot uscati.  A doua zi, de Midsommaru' propriu-zis, am zacut ca tot suedezu' care de ajun se imbuiba si bea pina cade lat. Le-am avut si noi pe toate, mai putin bautura, ca sintem parinti responsabili.
Ce frumos am petrecut noi de Midsommar!

4 comentarii:

  1. Nici midsommaru' nu mai e ce-a fost.. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. deci, dacă nu mă iei în Suedia, pe post de breloc la chei, vătrai de zgârmat jaru', mă rog, ceva, ce ştiu io...nuş' ce fac !
    eh, fac ce-a făcut tata, toată viaţa lui...n-a ieşit din ţară !

    RăspundețiȘtergere
  3. Nicu: cum mai strica imigrantu' traditiile stramosesti:DD

    RăspundețiȘtergere
  4. unule, vino, dom'ne, cind poftesti! la anu', cind o sa ajung in tarisoara de bastina, te rapesc fix in fata la politia romana si-o sa te saturi de Suedia! aici e bine de venit in iunie-iulie, cind se incing chefurile, asa ca programeaza-ti concedu' de (ne)odihma de pe acum.

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: