28 aprilie 2018

Fetele M din Lamermoor


Fetele M din Lamermoor curăță usturoi de la stângă la dreapta, vezi foto. Așa cum face și Generalul Manole Ben Manole pe Neajlov. Diferența este că Generalu'-l mănâncă, fetele M din Lamermoor nu. Așa cum curăță ele usturoi gura le merge. Povestesc. Cerul e ușor albastru, scările scârțâie iar cea mai mare dintre ele zice: prima mea căsătorie a fost cu un iepure uriaș. Alb. Avea niște urechi ca de Boeing 747 și niște patru picioare superbe. Seara, când ne băgam în pat, îmi spunea povești. Povești iepurești, cu iepuri balauri, iepuri cârtițe de-ți era mai mare dragul să-l asculți. Erau și albine în poveștile astea care nu făceau miere, ci smântână. Puneam la sarmale și la ciorba de burtă pe care el o făcea demențial. Într-o zi au apărut niște vânători și soțul meu a luat-o la goană pe câmp. Au tras după el: poc, poc, poc, poc!!! De mai multe ori: poc, poc, poc, poc!!!

Io am fost măritată cu Făt Frumos. Și nu numai, i-am mai avut ca soți și pe instalatorul Viorel, pe fochistul Mazăre, pe unchiul de nevastă al lui Popescu, unul Popescu nu-l știți voi, dar cel mai mișto dintre toți era Făt Frumos. Își lua sabia în fiecare dimineață și seara venea beat. Nu știu de unde. Am zis să-l urmăresc într-o zi și am ajuins în Țara Oamenilor Galbeni, un lut ceva care emana alcool. Și erau cârciumi acolo puzderie. Vă dați seama. Vă dați seama. Fetele în cor: ne dăm!!! Apoi, mergeam cu Făt Frumos la munte. Urcam, urcam și iar urcam până ne plictiseam și ne luam la bătaie. El mi-a făcut o cicatrice cu sabia, eu l-am aruncat într-o prăpastie. Fără telefon mobil. I l-am oprit. Îl auzeam în telefon: Lenuțo, Lenuțo, ești cea mai frumoasă M din Lamermoor, de ce-mi faci una ca asta? L-au găsit mort după vreo zece ani. Încă mai respira.

Io l-am iubit pe Gigi din Lamermoor. Mezelarul. Avea o pălărie din maț de porc. Făcea salam de capră și cânta Traviata. Așa m-a cucerit. Mi-a spus: te iubesc Margot, iar eu i-am zis: te iubesc, Gigi. Pusesem nunta pe 12 mai, dar el s-a spânzurat din greșeală. Ce-am mai plâns, ce-am mai plâns, da, ce-am mai plâns.

Fetele M din Lamermoor terminaseră toate căpățânele. Două sute. Miros de usturoi, de parfumuri. S-au auzit aripi de barză și imediat a apărut deasupra lor o barză uriașă cu un copil în cioc. Cam de cinci ani. Fetele M din Lamermoor l-au luat și l-au pus în cada cu mujdei. Da, așa au făcut: l-au pus în cada cu mujdei că doar penru asta curățaseră atâtea zile.

D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: