19 iulie 2017

On the road 5


Cetățeni din Gărâna.

Foto Tina Cumva.

De fapt noi tăiam roșii colosale aduse de Tati de la o roșărie colosală. Roșii mari, mirosuri, gusturi babane. Apoi brânză. Ardei iute, unt sărat, bere cine vroia și vin, mult vin. O salată deci. Apoi biscuiți, pâine, virșli, Dijon, și ascultam Ha Noi. Vietnamezii ăștia au luptat contra americanilor, noi nu. Noi i-am așteptat. Au venit, dar nu-i tot aia.

Cetățenii din Gărâna ne urmăreau suspicioși. Am venit să ascultăm sau să producem roșii? Moș Lungu a spus una maximă: Un securist avea una mică, mică de tot. I-o arată nevestii. Ea zice: Ca la țară, roșie ca la țară. Și ia o sticlă din care curge penis roșu ca la țară.

Noi cu compasul pe hartă. Trebuie să ajungem Geoagiu Băi. La stânga, la dreapta, pe autostradă. Așa că ne sună prietenul Candid Stoica: Bă, uită-te pe TVR 3. Păi, pe un câmp, e Mihai Viteazul. Călare. În dreapta poporul, vreo douăj' de femei, în stânga armata, vreo zece pedeștri. Mihai zice: Noi am luptat vremelnic mai tot timpul, când ne-a permis țara, neamul, parlamentul, Tudose, Soroș, mama lui Ștefan cel Mare, așa că suntem pregătiți, numai roșii babane să avem, să aducă Tati pe front, că fără nu merge, și Keith Jarret, și Timișoara, na, că de muzică nu știu turcii, da' turcii știau și-și ascuțeau iataganele.
Închidem.

Noi urmărim de fapt hotelul Germisara din Geoagiu Băi, hotel de patru stele și nu prea. La care să nu mergeți niciodată. Așa că trecem de Hațeg, trecem de Hațeg, și uite-așa, cum faci dreapta la Orăștie ajungi la Geoagiu Băi.

Mamă, s-a deschis un cer. Albastru rău. Tina Cumva a zis: mamă ce cer s-a deschis. Cum? Albastru rău. Și bătea vântul, și ne-am aruncat în piscină și, ca să vezi, mai aveam două roșii la noi. De la Gărâna.

Denis, a suivre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: