11 august 2016

Cadouri din Stockholm

Plecăm și trebuie să ne facem o listă cu cadouri, cui, ce trebuie să ducem. E obligatoriu. Altfel nu te crede nimeni c-ai fost la Stockholm. Cecilia chiar ne spune despre un prieten de-al ei care n-a dus nimic. Și ăla povestea cum e la Stockholm: Canale, vapoare, lagune, vase, monstrul Queen Elisabeth, negri, ruși, țigani, cântece, ABBA. Căcat, îi răspundeau prietenii, și la Giurgiu sunt vapoare, monștri și în Parlamentul nostru, de țigani e plină Rahova, canale sunt și în Colentina și așa mai departe. Ce-a făcut prietenul ei? Păi, de ciudă că n-a fost crezut s-a înscris în partidul Monicăi Macoveui, M 10, pe post de mincinos cu dezinformarea. Nu riscăm același lucru și ne facem o listă temeinică.

Uite, zice Cecilia, deschizând lista, lui Ștefan al meu, când ajungeți la Sibiu, îi dați un șifonier cu patru uși. I-l cumpăr io. Cu patru? Da, că o ușă e pentru cămăși, o ușă pentru vase de bucătărie, alta pentru fosile politice din Mediaș și Sibiu, alta pentru cizme, alta pentru pălării și ultima pentru scrisorile către mine. Tina Cumva, pătrunsă de vizita la Gdansk, a zis că să ducem vederi cu orașul polonez la tot parlamentul român, ca să vadă și el ce să facă cu taxele noastre. Apoi, Soricăi o plapumă de mătase, și lui Ionescu un lighean în care să-și spele păcatele. Io nu știu cine este Ionescu, dar am plecat la căutat ligheane în toate magazinele. Am găsit unul cu apă, plin deci, cu apă în care se spală ciorapii, mănușile, tigăile și mâinile după ce folosești recipientul. L-am luat.

Cu cadourile în spate, am început să răsfoim presa română. Ne atrage atenția un material al lui Cornel Nistorescu despre o crimă ceva la vânătoare a generalului Pahonțu. Informația babană din material este însă alta, crima se va rezolva cumva, dar asta cum? Și anume că în Dealul Mitropoliei este cazată o unitate specială, celebră de securitate, ai cărei 120 de ofițeri sunt experți în manipularea maselor, în dezinfomare și una, alta care derivă de aici. Și că această unitate iese la cel mai mic ordin în teren. Ultima dată când a ieșit în teren a fost în noaptea incendiului din Colectiv. Incendiu urmat de ieșirea în stradă a zeci de mii de oameni, ieșire ce a dus la căderea lui Ponta, la căderea lui Piedone, și la ceva ce se chiamă "guvernul meu". Înclinăm să credem că așa este, că unitatea aia chiar există, și că așa s-au întâmplat lucrurile. Florin Chilian a zis-o primul. Nu e groaznic?

A început Olimpiada de la Rio. În câteva baruri suedeze este câte un teveu aprins ba pe handbal, ba pe hochei pe iarbă, ba pe ceva la care are Suedia vreun sportiv. Se recunosc ușor, că sunt în galben. Și noi avem un tricou galben, și frunzele care încep să cadă sunt galbene, și berzele care aduc copii suedezi sunt blonde, și țiganii nou născuți sunt galbeni, ba chiar și șifonierul pe care i-l ducem lui Ștefan.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: