31 august 2016

Jazz at Bran Castle 2

Așa că vă dați seama că Vampirii au ajuns înaintea noastră la pensiune și ne-au cerut taxă de protecție. În schimbul taxei urma să primim fiecare câte o farfurie de orez, să fim ridicați în castel cu frânghia, să nu ne bea nimeni benzina și vinul, mai ales vinul că aici Adrian a început să sughițe și nu știu cum s-a făcut că la un moment dat a început bătaia. Vampirul Costel i-a zis ceva lui Geo, măi fată, aprinde lumina sau cam așa ceva și asta ne-a ofuscat pe toți. Io, Tina Cumva, Roxana, Geo și Adrian am pus mâna pe bâte și dăi, și dăi. Dar Costel era și cu Vampirul Mutu și am început să ne cărăm pumni și totul de la o prostie de lumină. Așa că ne-am mutat în grădina pensiunii, cu Vampiri cu tot, care erau tare drăguți, care ne-ai dat înapoi taxa de protecție doar dacă le punem s-auză și ei pe Daniele Di Bonaventura. Și asta am făcut. Noapte era plină de stele. Dimineața la fel. Prânzul și el cu stele. Până spre după amiază când a început seara a doua de la Jazz, stele numai stele.

Pe scenă a urcat trioul Helge Lien, Norvegia. Ceea ce îi face unici pe cei trei muzicieni este balanța pe care o mențin între elementele de jazz, cele din muzica tradițională norvegiană și cele avangardiste de improvizație. Piesele lor sunt atent construite, se remarcă prin virtuozitate, prin lirism introspectiv și expresionism debordant. Pianistul Helge Lien este susținut în compozițiile trioului de Frode Berg, bass și Per Oddvar Johansen, tobe.

Apoi, trioul Stefano Battaglia cu proiectul In the Morning. In the Morning este pentru trioul condus de Stefano Battaglia o reușită a reinterpetării unor compoziții scrise de americanul Alex Wilder, cunoscut mai ales prin câteva piese devenite populare în interpetarea lui Frank Sinatra, Peggy Lee, The Mills Brother sau Keith Jarrett. Pianistul Stefano Battaglia este suținut în trioul său de Salvatore Maiore, contrabas și de Roberto Dani, baterie.

La finalul primei seri sunt pe scenă italienii Giovanni Ceccarelli și Daniele Di Bonaventura, un regal. Proiectul lor se numește Mare Calmo. După Mare Calmo, Bonevantura și-a prezentat grupul: Marcello Peghin, chitară, Alfredo Laviano, baterie, Felice Del Gaudio, bass, și Bonaventura bandoneon, susținând un recital excelent.

O seară grozavă, într-o organizare de senzație nu se putea termina decât la cote foarte înalte. Așa că Tina Cumva a propus să facă o varză, iar Adrian o mămăligă cu bacon, cârnați, șuncă și alte minunății. Așa am terminat seara, iar pe final Vampirul Mutu, puțin amețit, a zis: Cine nu-i ca noi să-și caute!!!

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: