10 ianuarie 2014

Bucatarisme - 22

De când nu m-am mai laudat (cu poze!) cu ce-am gatit? Hat, hat, de vreo doi ani... era sa zic lumina, da' e mai degraba întuneric. Pen'ca m-am procopsit c-o punga de sfecla galbena, pe care am confundat-o, din graba, c-o punga de morcovi, pe cînd îmi umpleam cosu' cu legume organice la magazin, a trebui s-o gatesc. Pe ea, sfecla galbena-portocalie. Am facut o tarta dupa o reteta suedeza, cu blat cu tot, peste care am asternut ceapa calita, lapte dres cu oua si brînza de capra, iar în vîrf am proptit rondelele de sfecla.
La intrarea în cuptor, pozitia tartei era asa - se vede clar sfecla de aur:
Iar la iesire se vede cu ochiul liber ca s-au ars toate sperantele pentru oscar:
Ceea ce-mi doresc pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: