06 noiembrie 2013

Revista presei străine

Tuşnad News, publicaţie independentă cumva. De coasta Statelor Unite, Pacific, se îndreaptă o uriaşă insulă formată din gunoaie. Insula are mărimea statului Texas. Cercetată mai atent, s-a observat că este România, care a fost în sfârşit aruncată la gunoi. Dacă insula se îndreaptă spre Los Angeles sau San Francisco nu înseamnă că va fi şi lăsată să acosteze. După ştiinţa redacterilor de la această publicaţie, americanii vor lua la mână toate gunoaiele, le vor selecta şi le vor opri numai pe cele reciclabile. Vor arunca partidele, impostura din instituţiile statului, din foarte multe instituţii, apoi media, care minte de rupe pământul şi aşa mai departe. Şi atunci ce ma rămâne din această insulă numită România? Păi, mai nimic, conchide aceiaşi redactori, doar câte o manea, Inna, Holograf, că ăştia cu muzica sunt nemuritori, Videanu ca să pună borduri, Columbeanu ca să rezolve problemele fetiţelor de doi, trei ani şi Gigi Becali, ca să facă o nouă echipă de fotbal cu puşcăriaşii din Texas. La final, materialul are o notă veselă, în sensul că în mijlocul insulei s-a găsit o motocicletă. Pe ea era Călin Popescu Tăriceanu cu cea de-a şasea nevastă, care se duceau spre Sacramento,  acolo unde este o biserică românească. De ce? Păi, ca să se cunune.

Tulcea Morning, periodic colorat de dreapta. Benzina se va scumpi cu 7 la sută pe litru. Pensiile cu aproape 4 la sută pe litru. Salariile la fel, cu vreo 5 la sută pe litru. Sorin Roşca Stănescu dat în judecată de Traian Băsescu. TVR emite în continuare. Ramona Bădescu liberă prin România. La Roşia se lucrează de zor. Ăia care lucrează sunt minerii de la Gold Corporation. Şi atunci de ce demonstraţiile din ţară? D-aia!! La B1TV Robert Turcescu. În Europa are loc asaltul homosexualilor. Ion Iliescu, fă-te că lucrezi. Nici Suleyman, dar nici Ibrahim n-au murit. Ei sunt ţinuţi în viaţă de scenariştii serialului până la restaurarea Imperiului Otoman, care se aude că se va întâmpla într-un an sau doi. Aiureli în periodicul ăsta, numai aiureli.

Lumina Magazin, săptămânal scump şi prost. Pe reţelele de socializare din comuna Lumina, judeţ Constanţa, apare un mesaj emoţionant: Cetăţeni, daţi ţării cât mai multe ouă. Din acea clipă, toată omenirea din judeţ şi-a cumpărat clocitoare, cuibare, găleţi, oale şi alte recipiente. Cu toţii îşi suflecă izmenele sau fustele, se aşează pe recipientul lui şi face ouă. Recordul l-a dat o femeie de 49 de ani, din întâmplare în judeţ, care a ouat 60 de ouă. Materialul vrea să arate puterea de mobilizare a reţelelor de socializare. De la ouă la revoluţie nu e decât un pas, şi asta chiar aşteaptă locuitorii din Lumina.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: