10 aprilie 2012

Pastele suedezilor

Ca sa nu ramin repetenta nici anul asta... am trait-o si p-asta: Pastele suedez, care a picat laolalta cu cel catolic, ei stiu de ce. S-a inceput cu ornarea caselor cu pene, oua, puisori, iepurasi si alte dragalasenii din portelan, hirtie si sticla. Materialul neutilizat a fost insirat prin boscheti si copacei. Joi inainte de Pasti au inceput sa iasa la cerut de bomboane vrajitoarele cu batic pe cap si matura la subrat. Pastele vine cu miniconcediu de 4 zile, dupa cum urmeaza: vineri (Langfredagen), simbata   (Paskafton), duminica (Paskdagen) si luni (Annandagpask). Toate alea sint inchise, vinerea, duminica si lunea (zile "cu rosu" in calendar) din motive evidente. Ocazie cu care pe fie-mea a pleznit-o varsatu' de vint, fix cind sint deschise numai farmaciile de serviciu (cine stie pe unde). S-a subinteles, sper, ca dispensarele de cartier is inchise. Am sunat la numarul de urgenta si mi s-a spus ca, chiar daca erau deschise, nu puteam penetra cu copilul inauntru, pe motiv ca e (copilul) contagios. Pai atunci ce fac cu el?? Il tin acasa, il dau cu apa (!!) sau o solutie contra arsurilor (!!) si sa mai citesc la ei pe site daca mai vreau informatii. Daca e ceva pot sa-i sun inapoi, da' n-au cum sa ma ajute mai mult si nici la spital sa nu merg cu molipsitoarea. In cel mai rau caz un parinte sta cu focaru' de infectie in strada cit se duce celalalt la consultatie. Ptiu, feri-ne-ar Dumnezeu! 
Acum ca s-a terminat Pastele lor zic sa ma apuc si eu de inrosit vreo citeva oua si sa caut niste poze cu cozonaci pe net, eventual si-un drob.

3 comentarii:

  1. Doamne, Aido !!! Da' di ci, bre, toate, numa' ţie ???!!!
    Nu putea şi fata ta(să-ţi trăiască...şi tu, lor !)să nu facă pojar tocma' de zilele alea cu nume de ştrumphi ???!!!
    Oricum, Paşetele suedejilor sună cam ca Paştele Cailor...mă rog,sunt în stare de euforie avansată, pe motiv de completat via cu ochiurile moarte...e-he, e greu, tată, să poţi oferi, la vară, un pahar de vin natural ălora de vin de peste mări şi ţări, chiar dacă e vorba numai despre Baltică...

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. domnu' sef: adevar graiesti, ca-ntotdeauna. cu doo mici observatii. una: pojar=rujeola. varsatul de vint = varicela. a doua (minuscula, nod in papura chiar): da, e Marea Baltica acolo, numai ca se numeste altfel fix in locu' ala peste care e azvirlit podu' catre Copenhaga.
    si zici ca se face noua recolta pina venim noi?:p

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: