07 decembrie 2011

Bucatarisme - 12

Pen'ca megasuperorganizarea suedeza mi-a permis sa fac o ora si ceva de plimbare cu bicicleta de dimineata, acum sint in forma mazima si am si timp de scris. Concret: aveam intilnire la 8.30 in fata unei biblioteci de cartier - cartierul arab, se-ntelege, ca aici arabii sint tinuti pe palme, deci si cei de la scoala. Ajung eu la ora 9 (pina am gasit biblioteca, deoarece traseul pe care mi l-a propus site-ul companiei de transport in comun m-a dus in alta parte) si nu gasesc pe nimeni! Nimeni de la scoala. Doar o doamna care spala pe jos si care mi-a zis ca azi nu e film, ca e bolnava profa. Asta aflasem si eu ieri, ca e bolnava profa, dar nu stiam ca n-o sa vina azi la intilnirea de la ora 8.30! Sau ca n-o sa anunte din timp ca nu trebuie sa ne ducem ca prostii acolo. Bineinteles ca n-am luat harta cu mine, simtul orientarii la mine e nesimtit, asa ca mi-a luat o ora sa ies la lumina. Sinistru cartier. Numai blocuri si-un imens centru comercial. Sirma ghimpata mai lipseste.
Bun.
Deci pen'ca sint in toane bune si-n asteptarea legumelor de miine, hai sa va arat ce-am mai bucatarit. Mai intii am o intrebare pentru domnu'sef (care si-a deparazitat blogul intre timp): ce crezi tu ca se gaseste in farfuria care se afiseaza in poza de mai jos?
Stiam eu c-o sa te gindesti automat la niste fleici sau macar la chiftele in singe! Ei bine, NU! NU! Admiri niste nemaipomenite chiftelute din sfecla rosie cu piure de cartofi!
Dupa care iata si salata de avocado-fasole-salata verde-portocale-ceapa:

Nu-ti fa griji, unule, ca dupa toate aceste bunatati m-am dres aseara c-o pizza cu stratu' cit deshtu' matale de (un fel de) carne si smintina, ca asa se practica aici.

8 comentarii:

  1. :)) Prima tzeapa pe anul asta!!!! Brrrrrrrrr

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci, să moară mama de nu te reclam !!!
    Io ţiu la tine ca la ochii din cap, aş da doi ani din viaţa lu' Nimeni numai ca să vie profa să-ţi puie filmu' ăla, de te-ai dusără cu biţa prin comunitate şi tu, tu, cum îmi răplăteşti speranţa de-o am în tine, huh?!
    Cu chiftele de sfeclă roşă şi piure de barabule ?!
    De fapt, io cred că sudejii ăia te-or modificatără genetic, ce ştiu io, ţi-or fi montat vreun cip, de nu ştii tu de el,sau, ţi l-o fi luat, de baţi , atâta, cu has-ul numai din leguminoase !

    P.S. Da', de Crăciun măcar, te capeţi şi tu de-o ciosvârtă de purcel, acolo, nu ?!un mic, ceva, o şunculiţă,un muşchiuleţ... ceva cu muuult colesterol, la care să meargă vinu'roş... că, dacă nu, îţi trimit io, pe cuvânt, să mor care te minte !

    RăspundețiȘtergere
  3. ;)) Ce simpatic nenea Capca.... exact azi se implinesc 2 ani de cand am pus piciorul definitiv aici si zau.... de nu imi vine sa ai dau Aidei si sa ma intorc eu la "ale mele" de acum 2 ani :((:((:((
    Ps: mai nou.... fumez tigara electronica, ma adaptez la tot... dar obiceiuri d`astea nordice in materie de vegetale... nici ca am sa deprind!

    RăspundețiȘtergere
  4. unule bre: nu-ti fa matale griji, de Craciunescu merg in Franta si acolo se maninca bine si cu colesteroale. o sa import, fireste, si niste retete suedesti, ca sa ma dau mare :p

    RăspundețiȘtergere
  5. Nimeni: la mult ani... acolo unde vrei tu sa-i petreci sanatos si la punga gros :) spor la lasat de fumat! si eu m-am lasat, teoretic, de niste ani, da' practic am perioade in care fumez... ca cea de-acum :p

    RăspundețiȘtergere
  6. Rog scuzare multa!
    Off topic (!?)(pen'ca nu tin ritmul in cele hazului).
    Primo: am banuit io ca e ceva cu sfecla; ca doar numai ea roseste (sau inroseste?!) in asa hal.
    Secundo: zau ca ma intereseaza- care-i reteta? Ca acus se termina postul...

    RăspundețiȘtergere
  7. simplu! sfecla rosie CRUDA rasa cu piure de cartofi (facut cu lapte, pentru gust). plus un ou sau doua, dupa cantitate. eu am tavalit chiftelele prin pesmet, ca primele mi s-au desfacut in tigaie.

    RăspundețiȘtergere
  8. pentru mine nimic nu-i simplu...Stiu de la nenea Murphy care zisa: "un lucru se poate face in mai multe feluri dar intr-un singur fel bine". deci d'aia am vrut sa aflu cum se aduna sfecla cu cartofii ca sa se nu desfaca...io parca as adauga macar un catel e usturoi bine chiselit!!!

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: