08 ianuarie 2011

Cum am petrecut de Craciun

Am plecat in vacanta in Franta intre doua ninsori. Am avut noroc mare. In ziua de azi nu lipsesc catastrofele care sa dea de pamint o calatorie planuita de luni de zile. Ca ninge, ca ploua, ca e soare, bete-n roata se gasesc: pistele sint introienite, nu se gaseste antigel, autostrazile sint introienite, nu se gasesc parazapezi, colac peste pupaza a debordat vulcanul si asa mai departe. Intr-o gaura de-asta alba, fara breaking news pe burtiera galbena - doar amenintari ca mai sint 2 zile pina la apocalipsa mica - am plecat si noi. 
A fost bine. Am facut baie de neamuri, prieteni, brinza, carne si cirnatarii, vinuri si ciocolata, chiar si baie in cada - dupa luni de dusuri frustrante. Ne-am intors mai spalati si cu indigestie. Intre doua aspiratoare si ciorbe de potroace am avut timp de citesc seria Twilight. Ce-nseamna viata fara internet! Doua mii de pagini in 10 zile, tre' sa fii oleaca plecat de-acasa ca s-o faci. Sau adolescent, fan inrait. Cartea se citeste usor (dovada vie, eu) si te tine departe de orice pina ti se scurg ochii din cap de oboseala. Pentru fiori literari incercati in alta parte. Daca vreti, totusi, sa va ocupati timpul  asta cu ceva util si sa aveti idee de saga adolescentina a momentului, vedeti filmele. La anu' cica iese episodul 4 si cu asta basta.
Sa mai zic ca in Franta totul e si mai si decit in Suedia?! Nu, ca-mi fac singe rau. Si pina la urmatoarea evadare din gulag mai am ceva luni de petrecut aici. Doar ca am simtit si eu gust de carne adevarata, in sfirsit, dupa luni de mestecat zgirciuri. Fara nici o legatura cu vampirii din poveste.
Bine ati revenit in Calimara! La multi ani tuturor!

6 comentarii:

  1. aido, nici nu stii ce dor mi-a fost de barfele noastre...
    bine ca ai revenit !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani si la dumneavoastra :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Rela multi ani si domniilor voastre! acu' ca am legat suedeza de gard, ma apuc de birfit cu spor.

    RăspundețiȘtergere
  4. haha,ca sa vezi. Si eu am citit T pe calculator la foc automat, tot acusi, intre Craciun si Revelion. M-a extenuat. pupi

    RăspundețiȘtergere
  5. da, groaznic pe calculator. Ipadu' nu stiu daca are acelasi efect devastator.

    RăspundețiȘtergere
  6. uitai sa dezvalui motivatia cu efect de scobitori pentru ochii-mi obositi de atita lectura fascinanta: nu am vrut sa ma car inapoi in Suedia cu caramizile alea de volume.

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: