04 octombrie 2010

Hoooootiiiiiiiiiiiiii

Ne-au furat bicicleta!!! Din curte inchisa, bicicleta fiind legata bine in parcarea de velocipede. In tara cu galeata de aur la fintina (aiurea) se fura bicicletele ca-n codru. De altfel jumatatea-mi, umblata si prin Africa bananiera, si-n Bahamas, nemaipunind la socoteala calatoriile in Romania, a mai trait o singura data sentimentul neplacut de a nu-si mai gasi obiectul proprietate personala. Care anume? O geaca de piele nou-nouta din piele. Unde s-a intimplat odioasa crima? In Suedia, doamnelor si domnilor!!! Tara care doarme pina la ora 10 dimineata, se indeletniceste cu sterpelitul bicicletelor pe timp de noapte. Poate n-a fost suedezul blond din mosi-stramosi, ci imigrantul negru/arab/tigan. Aha, are dreptate extrema dreapta proaspat intrata in  Parlament (du jamais vu in Sverige): afara cu strainii, Suedia e a suedezilor! Da' inainte de a pleca, depuneti la receptie bicicletele furate.

16 comentarii:

  1. Da, afara strainii! Sa li se retina VolvoSaaburile pe care le-au primit la instalare si sa fie aruncati in Marea Nordului sau cea Baltica, la alegere! Cum? Nu era Volvo, era bicicleta? A, si nu li s-a dat, li s-a furat? Tot aia! Afara! 'Tu-le richelie-u mamii lor de tigani!

    RăspundețiȘtergere
  2. nu richeliu, ce stii tu, aia tara curata, lasam masina deschisa cu zilele si ne rugam sa ne-o fure, doar doar ne-o despagubi asigurarea si ne-om lua una mai buna. si nu ne-o fura, da' bicicleta a disparut in tara tuturor viselor implinite, si avea si scaun pentru copil, in ce-o sa mai plimbam noi copilu'?? oameni fara suflet, zau asa.

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) vezi daca nu ai "boxa" ptr velocipede? =)) La "noi" asa este: cu boxa de bicle la subsol... langa sauna si camera frigorifica ;)
    Daca vrei o bicla` nu mai plange... trimit eu una de la mine ca si asa sunt prea multe, chiar azi se face curatenia de toamna: ne-au "somat" sa lipim eticheta cu nume pe "proprietati"... ca ce iese in plus la inventar se arunca! Saracii... ai dau afara bicicletele! Adevarul ca renii sunt cam uituci si nu mai stiu ce au prin casa, iar cand se muta mai lasa mostenire la "altii"... de am ajuns sa avem cam 60 biciclete numai la scara noastra... de 12 apartamente :)

    RăspundețiȘtergere
  4. ...si uite asa imaginea mea idilico-naiva despre Suedia se duce pe apa sambetei... Eu credeam ca Suedia e plina de oameni simpatici, fara apucaturi violente si fara tendinta de a te fura la orice pas. Credeam ca iti poti lasa masina deschisa si nimeni nu isi baga nasul in ea, credeam ca toate institutiile functioneaza perfect si nu sunt pline de chestii ilogice si aberante ca la noi. Vad ca incet incet se creioneaza o imagine cat se poate de diferita de ceea ce credeam (si speram) ca este Suedia.

    RăspundețiȘtergere
  5. E o experienta prin care mai toate persoanele care ajung in Suedia si isi cumpara biciclete trec. Asta e - se fura biciclete si chiar nu e nimic neobisnuit in chestia asta.

    Daca vreti totusi sa vedeti o mare diferenta chiar si fata de tarile de mai la vest atunci cu siguranta o puteti gasi in Suedia. Legat de acesta situatie o sa va spun povestea unui prieten bun care s-a stabilit in Stockholm si i s-a furat bicicleta din fata casei (unde era legata de un stalp de vreo 2 metri zicea el care a fost pus la pamant); partea distractiva era ca avea o asigurare la Casa si vorbind cu societatea de asigurare si povestind ce s-a intamplat acestia au acceptat singuri sa ii acorde o despagubire de aproximativ 60% din valoare bicicletei cand era noua. Poate totul vi se pare firesc (dar asta doar in tari intr-adevar civilizate) pentru ca o bicicleta nu e niciodata urmarita dupa seria ei (nici nu stiu daca toate bicicletele au serii) si nici nu cred ca se apuca cineva sa tina o lista cu seriile bicicletelor furate. Asa ca in mod normal poti declara ca ti s-a furat bicicleta cam la 6 luni si sa iti ei aprox bani pe ea - numai ca asta e o gandire mai balcanica. Un suedez nu prea si-ar pune problema in felul asta asa ca de acolo vin mai degraba diferentele.

    RăspundețiȘtergere
  6. nimeni: multam pentru oferta, de unde se ridica bicicletele gratis? aveti si camera frigorifica? wow.

    Eugen: uite asa se alege praful de miturile occidentale. bag seama ca asta e noul meu hobby: mi-s spargatoare de mituri. da' nu trebuie sa trecem in extrema cealalta. in curind o sa scriu mai multe despre cum se poarta ei cu imigrantii, fiind eu in contact cu serviciul pentru imigranti, unde am dat peste un nene (tinar, frumos, musculos) cu care ma conversez in limba romana!!! ei, te-ai fi asteptat la asa ceva?

    Cristi: eu stiu ca furtul de biciclete e ceva banal aici, dar cei din Romania nu stiu. am venit cu 4 biciclete, mai avem doar 3 - sper, ca n-am mai iesit din casa de o ora. e suparator, pentru ca trebuie cumparat alt lant, alt lacat, alt scaun pentru bebe samd. am vrea sa cumparam o christiania bike, dar sincera sa fiu, nu-mi prea vine. daca ne-o fura si p-aia??

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce nu spusesi, bre, ca vrei sa ti se fure masina in Franta??? Gaseam io un bun samaritean care pt fo 1000 o ridica formos din fata casei, o ducea 15 km mai incolo, ii dadea foc si aia era...

    RăspundețiȘtergere
  8. o mie, bre?? pai nu facea masina atita!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. mdeaa, m'na seara !
    Garcea ma numesc...ce s-a'ntamplat icisa ?
    aaa, ti-a furatara bicicleta !
    poi, tinand cont ca "te-ai ras" de mine ca am spart ceasca dobandita din mosi -stramosi, io voi cerceta cazul !
    sper sa nu-ti pui sperante ca voi gasi hotul, desi, daca-mi aduci un set de cescute de cafea...

    RăspundețiȘtergere
  10. unuleeeeeeee, cebine ca picasi! tocma imi spuse conjugalu ca poa'sa reclame furtul la politie. ai vreo pila pe aci?! ca veni vorba, tre'sa scriu depsre politia de aici, despre cum nu prea se vad politistii pe strada.

    RăspundețiȘtergere
  11. poi n-o fi factu masina 1000... dar asigurarea??? e?

    RăspundețiȘtergere
  12. Politistii??? :)) Eu inclin sa cred (dupa cate citesc si vad) ca politistii din Suedia si Finlanda au fost instruiti de domnul Capca: stau pititzi prin birouri si cred ca scriu pe bloguri =))
    Acum lasand gluma deoparte... acelasi fenomen il intalnesc si eu aici, nema` politie, doar ceva dubitze prin fata sediilor. In schimb Aida... ai "incercat" vreodata sa iesi pe geam la 1 noaptea si sa tipi "un pic"??? Ai sa vezi politie de nu o sa crezi, rasar din pamant parca!
    Spun asta ptr ca aici nu vad decat elicopterul care se plimba lenes deasupra la RING 1,2,3... si trimite amenzi acasa ;) imi amintesc in schimb o faza recenta: la 3 noaptea iesisem pe balcon la o tigara... liniste de mormant, zona unde stau chiar daca e in centru e undeva la inaltime si se aude orice masina ar veni din orice directie, plec in bucatarie sa imi iau o cafea si se aude o bubuitura calumea de geam spart, ies inapoi pe balcon sa vad de unde sau ce sa auzit: nimic!!! liniste! nu fugea nimeni, nu tipa nimeni, nu se batea nimeni (nici macar eu)... nu dureaza 1 minut apare duba cu proiectorul deschis... parcheaza direct in scara blocului din fata (e in fata blocului meu cam la 200m si mult mai jos ca altitudine) se dau baietii jos cu lanternele si incep "investigatia"!!!! Asa mi-am dat si eu seama unde se sparsese geamul ;)
    2. mergeam cu masina prin centru.... "fumeia" la volan... o suna o amica si incep sa sporovaiasca, eu incep sa fac spume (nu imi place faza cu tel la volan) femeia se conformeaza la: ori conduci ori tragi pe dreapta (nu avea unde ;)) ) si inchide! Mai mergem inca 2 semafoare cred si...... se apropie un politist PE JOS... si politicos din mijlocul trecerii de pietoni ai face semn sa traga pe dreapta! Sotia mirata se conformeaza si... omu` politistu` o informeaza ca... ai va taia amenda ptr ca a vorbit la telefon =))=))
    Morala: politia vegheaza! si... apare DOAR atunci CAND ESTE NEVOIE DE EA!Astia nu ard gazu` aiurea pe plimbari ci cu eficienta!
    App: despre reclamele tv nu scrii nimic? reclame mai tampite ca cele finlandeze nu am vazut, banuiesc ca si la voi e CAM la fel ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. Nimeni: nu-ndraznesc sa tip... dar pe timpul festivalului din august am tot auzit strigate in miez de noapte si zero sirene. poate ca aveau derogare tinerii. nu stiu nimic despre televiziunea suedeza, NU AM TELEVIZOR! am scris mai demult depsre o reclama pe strada, "scris"e un fel de a spune, am pus doar o poza fara comentarii.

    RăspundețiȘtergere
  14. Mai, avut-o Suedia inchisori inainte de imigranti???? Avut. Inseamna ca si suedezii fura.Si bat. Si omoara si tot tacamul. Ca doar nu s-or apucat de facut de legi si inchisori numa de cand or venit valurile de imigranti.
    Multi sunt asa de naivi, crezand ca un stat civilizat sau din occident nu isi are propiii infractori:)

    RăspundețiȘtergere
  15. countess: asa e. nu trebuie data vina numai pe imigranti.

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: