08 mai 2010

Sa-l asculti pe Basescu si-apoi sa mori

Pe vreme de criza numai discursurile presedintelui sa nu le asculti daca esti mai simtitor. Mai bine ai vinde televizorul sau l-ai da de pomana, asa faci un ban cinstit pe lumea asta sau pe cealalta. In plus faci economie la electricitate, devii un cetatean responsabil. Bravo. Si unde mai pui ca te scutesti de-un preinfarct. Cel mai bine e sa te abonezi la un ziar, la comun cu vecinii de la bloc. E mai ieftin, socializati, organizati o poiana a lui Iocan pe casa scarii. Saracriza te baga la idei.

26 de comentarii:

  1. Bine ai revenit!

    Desi imi promisesem ca mai intai iti voi trimite un mail uite ca nu pot la o adica sa ma tin de cuvant.
    Asta pentru ca te vaz taaare blanda cu 'mnealui domn prezident!
    Care va sa zica , el alesul oamenilor- mai ceva decat un monarh, ales numai de Zeus- isi poate permite sa se posteze drept paratrazanet la eventuala (chiar!) descarcare a prea umilei populatie.
    "Preluand" atributiile ministrului de finante sau ale P.M. nu risca vreo remaniere.
    Nu cred ca masuri de austeritate (!!??) se anunta de capete incoronate sau presedinti fara de executiv.
    Si ca moderator cum il vrea constitutia (asa!) el modereaza intre poporul alegator si prea iubitul sau guvern.
    NU! Nu alegatorii sunt vinovati de alegerea lui Basescu. Ci diviziile portocalii cuprinzatoare de batalioane de retele cvasiinformative si slujitori bine platiti.
    Unii dintre ei, cunostinte comune, cutreiera Europa dupa succesurile de anţarţ.
    Tare as vrea sa stiu care e adevarata starea de spirit a doamnei si zeloasei profesoare X,Y sau Z! Dar nu-mi fac probleme. In Ro sarutatul mainii care loveste nu este o rara avis.

    Imi cer scuze pentru acest comentariu. Dar lucrurile trebuie punctate. Macar in astfel de situatie.
    Daca postarea mea este deranjanta - pentru tine sau cititorii tai- o poti sterge. Vei avea toata intelegerea mea.
    Sper sa am ragazul sa-mi spun pasul mai apasat pe blogul meu.
    O seara buna.
    P.S. De vei avea un ragaz poti da un click la : http://www.youtube.com/watch?v=UtgkEz_3k8E

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa moara Basescu ca aduce vestile proaste! Sa se interzica mondialele de fotbal care cauzeaza infarcturi mutiple odata la 4 ani!

    Gabrielaaa, cum stai cu moralu'? Vezi ce se-ntampla daca n-ai votat Geoana?! Ala avea de unde si-ti mai punea la leafa, nu-ti lua...

    RăspundețiȘtergere
  3. Constantin: multumesc! ai dreptate, nu lovesti votantii care, oricum, nu prea au avut de ales. astept sa-ti citesc opinia pe blog.

    Nicu: las' ca vesta proasta a fost negata pina in ultimul moment. dar ai dreptate, sa se lege drobul de sare pe soba ca sa nu cada-n capu' copilasului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Io sunt nervoasa. Pe toata lumea. Pe Basescu, pen'ca n-a putut sa puna picioru in prag in partidu lui si i-a lasat sa traga foloase din functiile publice, pe Boc, ca n-a facut nika sa scoata economia la mal ci a gandit doar ca un contabil cum sa-si plateasca datorii.
    Pe Bush si ai lui care au scapat SUA la credite subprime. Pe Nicu, ca el nu e bugetar:P
    Dar oricum ar fi, nici daca as sti ce stiu acum, n-as vota cu Geoana. Pentru ca partidul domniei sale e si el pe lista profitorilor de pe urma statului astuia, dar si al impostorilor si incompetentilor care ne-au adus aici.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu de mult am auzit o pilduitoare zicala. O voi spune adecvata celor de fata.
    "Pana a nu te citi credeam ca esti un prost. Dupa ce te-am citit nu mai am niciun dubiu"
    sau pe "romaneste": " Daca nu scriai filozof ramaneai"

    RăspundețiȘtergere
  6. Constantine, curatenia din casa gazdei noastre ma impiedica sa vorbesc pe limba ta. Da' putem gasi un teren potrivit si solutii, mai mult sau mai putin medicale, la boala ta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Gabriela: bine ca nu esti nervoasa pe mine:p

    Constantin: nu stiu la cine bati cu proverbul ala.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Aida,
    Las' ca stie Nicu. Vezi cele scrise de el inaintea ta.
    @Nicu,
    Trebuie sa admit ca esti un cavaler. Putini isi vad/admit musca de pe caciula!
    Pai Nicusorule puiusorule, pai daca la un bolnav te repezi cu cele mai putin medicale nu-i bai. Nu vei fi primul. Au mai facut-o si altii. Pe unul - parca- il chema Mengele! Pe nedrept supranumit ingerul mortii!
    Deci: daca taceai...

    RăspundețiȘtergere
  9. nu-nteleg disputa dintre voi, sincera sa fiu. ne scoatem ochii din cauza lui Basescu sau ce? hai sa fim seriosi.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Constantin Vad ca ti-ai facut mea culpa. Ai dreptate, mai bine taceai:D Nu poti sa sustii o discutie in contradictoriu fara sa jignesti, nu? Cred ca Nicu a fost prea elegant.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cele ce urmeaza nu sunt o justificare. Ci o “banala” argumentare.
    In curand se vor implini 15 luni de cand sunt in retragere. Nu pot zice ca am o pensie mica. Pentru ea am muncit din greu. Am facut ore suplimentare si am predat la diverse scoli.
    Da, Nicule, sunt bolnav! La varsat mea este cam greu sa fii fara betesuguri. De peste 12 ani iau zilnic medicamente. Care acum ma costa peste 2 mil. lei vechi. Si pentru ca mai toata viata am trait in modestie voi sti sa ma descurc si cu pensia redusa. In urma cu decenii am trait si cu mai putin de jumatate din salariu platind apartamentul in care locuiesc. Eu NU am platit trei-cinci salarii ca altii care dupa 90’ au fost impropietariti cu case de clica Iliescu si Roman.
    Problema este cu totul ALTA. Dupa ce anul trecut Basescu si Boc au mintit cu nerusinare ascunzand adevarata situatie a tarii – fiind in campanie electorala- acum pot eu crede ca lucrurile vor ramane doar la stadiul de reducere anuntat?!
    Stimabila Gabriela! Ma indoiesc ca germanii la sfarsitul razboiului l-ar mai fi votat pe Hitler!
    Pentru unii ca dumneata s-a inventat sintagma : “numai boii raman incremeniti in proiect”.

    ATENTIE. Si vox pacem para bellum.
    Nu veti avea pace pana nu va veti cere iertare!

    RăspundețiȘtergere
  12. se poate sa comentam fara sa folosim parabole, metafore si fabule cu animale si spitale? multumesc.
    sint sigura ca toti politicienii au mintit in timpul campaniei electorale si toti au avut ca scop cistigarea ciolanului. l-a obtinut cel mai bun (la mintit, la furat...). credeti ca, daca ar fi iesit Geaona sau Antonescu presedinte, situatia economica a Romaniei ar fi diferita de ce e acum? eu zic ca nu.
    locutiunea suna, de fapt, asa: si vis pacem para bellum - daca vrei pace, pregateste-te de razboi. adica cu totul alt sens decit cel dat de Constantin.

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Am sters ca gresisem:p Deci... Draga Aida, cui ii pasa de sens? :D Important e sa fie in latineste:P

    RăspundețiȘtergere
  15. ba io vin si zic: latineste sa fie, da' sa stim si noi:D

    RăspundețiȘtergere
  16. Problema e-asa: de prosti, suntem satui. Din pacate, in schimb, apare specia noua, a prostului cu pretentii de destept, care da lectii de civilizatie, de politica si de orice, pentru ca el se pricepe la toate. Si, da, despre Nea Costica al nostru vorbesc, pentru ca nu se poate padure fara uscaturi si sat fara un Nea Costica. Hai, noroc si v-am pupat! Un an mai am de stat aici si nu vreau sa chelesc din cauza costicilor cu maniere de birjari si aere de 'telectuali.

    RăspundețiȘtergere
  17. Scrisoare deschisa.

    De cca doua ore m-am intors de la medicul de familie. Fusesem pentru: reteta compensata pentru hipertensiune arteriala si cardiopatie ischemica ( de care sufar de aproape 12 ani), o trimitere pentru analize si o alta pentru un medic specialist ( la care de fapt merg regulat de cca doi ani) de unde urmeaza sa iau alta retetă.

    Rezultatul: am fost programat saptamana viitoare pentru data de 18 mai sa iau reteta si pentru a doua zi sa iau cele doua trimiteri. Dispozitiile Casei de asigurari de sanatate sunt că medicul de familie nu poate da mai mult de 20 de retete/trimiteri pe zi!!!

    Peste 2 zile voi termina medicamentele. Ce va trebui sa fac? Sa renunt sau sa le cumpar la pret nominal? Sa renunt nu pot. Risc foarte mult. In ultimii ani am fost dus de 4 ori cu salvarea pentru tensiuni de 22-24. In urma cu 3 ani am avut o cadere de tensiune pierzandu-mi cunostinta chiar la poarta spitalului. Le-as cumpăra dar nu mi-a venit pensia pe luna aceasta.

    Avand si retetă compensată nu este sigur că o voi putea folosi. Inca nu au venit bani la farmacii.

    Medicul de familie mi-a detaliat problemele cu care se confrunta. Trebuie sa aduca bani de acasa pentru a acoperi cheltuielile. Este hotarat sa abandoneze aceasta activitate. Mi-a relatat si despre exodul medicilor in alte tari. Unde - atentie!- sunt primiti numai de clinicile particulare. Statul isi protejeaza sistemul de "venetici".

    Sunt hotarat sa actionez. Mai intai voi face un demers la casa judeteana de asigurari. In functie de raspuns voi actiona in consecinta.

    Am muncit 39 de ani si sunt pensionar de numai 15 luni. Si VREAU sa mai traiesc!

    RăspundețiȘtergere
  18. BdV: mult succes. asigura-te ca o sa ai de munca, altfel e greu, vesticii sint din ce in ce mai xenofobi, mai ales dupa criza asta, fiecare tine cu dintii de locul de munca.

    Constantin: e tragic ce se intimpla in sistemul sanitar. am senzatia ca guvernantilor nu le pasa de oameni, lasindu-i cu buna stiinta fara resurse si fara medicamente.

    RăspundețiȘtergere
  19. BdV, succes si de la mine! Sper sa fii tare si sa rezisti la nostalgii. Pentru ca, asa blestemat si fara speranta cum e neamul asta, dor o sa-ti fie. Din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  20. Constantin, sistemul e ticalos si nenorocit, iar faptul ca tu te revolti si intentionezi sa faci ceva este laudabil. Mult succes! Sincer.

    RăspundețiȘtergere
  21. mult succes, Constantin, si cit mai multi aliati, cred sincer ca unirea face puterea.

    RăspundețiȘtergere
  22. si n-ar fi rau sa facem un viral din scrisoarea deschisa a lui Constantin. incep eu.

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: