22 martie 2018

Iarna pe uliță


Mașina noastră a rămas afară, în stradă, când am fost anunțați că a venit iarna pe uliță. Adică omul de Boutiqoue a scos o tobă, a scris un text scurt, ceva Iarna pe Uliță, și a ieșit în stradă, a bătut și a strigat până ce lumea a băgat de seamă. O parte din lume. Că una era cu dna Dăncilă la Junker că să-i ducă nu-ș ce scrisoare de care depinde ceva namaiauzit pentru țară, alta era la tramvaiul suspendat ca să-l dezăpezească, alta era în birou la Ion Cristoiu ca să facă selfie cu Ghiță, dar era și o mică parte, vreo doi, trei indivizi ca noi, care nu ne amestecam, că știam de la răposatul Andrei Gheorghe că dacă stai mai mult de zece minute în jurul proșilor ți-ai ratat viața.

Noi, adică familia noastră, am văzut că mașina e troian, am scos lopețile, pumnalele, covoarele, măturile, roabele, halvaua, roșiile, scaunele, pernele și copiii și am început un comerț ambulant acolo în stradă, pentru că oricum să ieșim cu mașina nu ne interesa, poate doar p-ăla mic, mânca-l-ar tata, care s-a-ndrăgostit de fata femeii de serviciu din bloc. Se plimbă de mână, chestii, fac împreună curat când mama ei e la Paris cu banii de pe etajul 5 pe care stăm noi.

Și a trecut și Poliția și a văzut că tot ce facem e ca la carte, ba l-a și încurajat pe ăla cel mai mic al nostru, Micminor, care la 2 ani citește engleză de mic și au văzut la el cele trei cărți pe care trebuie să le ai la tine în caz de înzăpezire: Mama, de Sadoveanu sau Coșbuc, Mătușa Maria de Sadoveanu sau Coșbuc și De ce iubim femeile de Cărtărescu sau Coșbuc. Și a plecat mai departe polițistul, pentru că i-a zis unul prin stație: Bă, iarna pe uliță-i și pe Calea Victoriei.

Așa că noi, cei ieșiți la dezăpezire ne-am făcut partid la rugămintea lui Adilă, care pe mine m-a pus să fac programul economic al partidului pe 73 de ani, ceva cu întâi cultivăm, vindem tot, apoi raportăm că nu s-a făcut. E ceva de treabă, dar va fi un partid nou, cu noi doi, Buduca, și unul pișpiriu care stă întotdeauna într-un colț la masă și notează ce behăim.

D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: