04 martie 2018

Bazaconii

Domnul Slătineanu Virgil, poreclit Glonț, repara scaune. Ți se rupea un picior la scaun și dl Slătineanu era deja la ușă. De-asta era poreclit Glonț. Suna instant la ușă până să se termine pârâituta scaunului. Venea cu geanta cu scule. Avea mii de șurubelnițe, chei de 4, garnituri și picioare de schimb. Chiar și umane sau de animale. După ce termina rapid reparația, își încasa suta de lei și dispărea la fel đe repede precum venise. În ziua în care a avut loc povestea de față, dl Glonț a primit un telefon: Alo!! Da!! Sunteți dl Glonț? Da. Veniți urgent pe la mine. Era Baba Cloanța. Dl Glonț ajunse în pădure, bătu la ușă și intră. Baba Cloanța îi arătă picioarele celor opt scaune descărnate pe care le avea și-l luă la bătaie. Nici azi nu s-a aflat de ce. Bietul domn Glonț fu incinerat și îngropat în pădure cu o cruce formată din picioare de scaune.

Câinele Andaluz era bun prieten cu Pisica Andaluză. Mergeu împreună la restaurant, la mall, la concert, în Coreea de Nord, cu submarinul și așa mai departe. Într-o zi, pe traseul lor apăru Șoarecele Andaluz. Un tip mare, gras, cu blana albă. Căra în spate un brad de Crăciun. Nu mă ajutați? Și porniră tustrei cu bradul în spate prin pădurea plină de ciripeli, urlete de urși și alte lighioane. Ajunși la coliba Șoarecelui Andaluz, acesta se dădu la Pisica Andaluză. Îi făcu propuneri indecente. Câinele Andaluz atât aștepta. O luă la goană. De atunci, Șoarecele și Pisica, amândoi Andaluzi, trăiră sute de ani în deplină armonie, iar pe copiii lor îi făcură profi de fizică.

Generalului Manole Ben Manole îi curgea mov din barbă. Florica Ben Florica, nevasta lui, sugeră c-ar fi o problemă cardiacă. Îl întinse pe general pe pat și-i făcu respirație gură la gură. Movul curgea în continuare. Luă aparatul de resuscitat, îl ținu o oră pe pieptul soțului, și tot nimic, movul deja umpluse covorul. Florica sună la salvare. Care, ca de obicei în România sau ca domnul Glonț, sosi instant. Din mașină coborî un doctor bărbos, care avea aceeași problemă: îi curgea mov din barbă. Florica îi lăsă pe amândoi bărbații în dormitor și plecă la cumpărături. Luă un căruț și-l umplu cu sarmale, ghiață, varză, gogoși, zahăr, mere toate mov.

D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: