09 septembrie 2014

Bazaconii

Bazaconia este o ştire sintetică, inventată, bazată pe un adevăr oarecare, şi are iz de bârfă, pare reală, s-a întâmplat ieri, şi are darul de a fi plasată într-o discuţie cu multă lume când dialogul lâncezeşte.

* Un tânăr suedez, Pamfil Norstrom Blank, şi-a dorit toată viaţa să participe la Jocurile Paralimpice. Dar nu avea nicio infirmitate. Aflându-i necazul, o bloggeriţă din România, sat Obedeni, jud Giurgiu, i-a scris că-i poate confecţiona un picior de lemn. Pamfil a fost încântat. S-a deplasat în România, a luat piciorul şi l-a ataşat şi a câştigat la Jocurile Paralimpice proba de box.

* Văzând că partidul aflat la putere, PSD, nu mai are bani, tânărul Clemanso Ionescu, din sat Uieşti, jud Giurgiu, s-a gândidt să procure el o cantitate îndestulătoare, pentru ca partidul să-şi ia ţoale noi, băşti, alte alea. Cum Clemanso era vestit pentru picturile sale, a luat o pânză, şi a pictat pe ea scene din partid. Cel mai vândut tablou a fost cel care-l imagina pe Victor Ponta în culori vesele jucând baschet cu Norica Neculai. S-au încasat astfel 5 miliarde de euro iar acciza la benzină a fost scoasă.

* Ursul Nădejede Ion, din pădurea Snagov, un animal cum îi spune şi numele pentru PDL a ieşit sâmbătă seara, 6 sept, a.c. la miere. La Carrefour, la coadă, un domn din PNŢCD l-a tras de coadă, că adică să ia mai puţină miere, s-ajungă la toţi. Nădejde, şcolit la şcolile de vară ale PDL conduse de Blaga şi de mai toţi cei care au fugit din partid, a replicat: Spune-mi cine eşti, că cade singur în ea.

* Doi tineri se iubeau foarte tare. Ea, din Ampoiţa, jud Alba, era florăreasă şi făcea parte din familia Montague din aceeaşi localitate, iar el, de profesie mezelar în Alba Iulia, făcea parte din familia Capulet. Capii familiei erau arestaţi pentru evaziune fiscală aşa că cei doi tineri n-aveau cui cere bincuvântarea pentru nuntă. Atunci ea s-a supărat, a luat un flacon de otravă şi l-a băut. Ultimile ei cuvinte au fost: Nelule, aşa îl chema pe tânărul Capulet mezelarul, deci Nelule, am uitat omleta pe aragaz. Stinge-l. Lui Nelu i s-au întunecat privirile. Rău de tot. A luat şi el flaconul şi a băut restul otravei. A mai spus: L-am stins.

* La plenara Partidelor Unite din România a apărut un piton.

* Apele revărsate în lunca Dunării conţin porumb, nicidecum peşte.

Agenţia CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: