05 aprilie 2012

Am primit pachet!

Din Romania, cu de toate. Nu prin posta, moft care costa ingrozitor de scump, ci prin Atlassib. Care de bine, de rau, se misca rapid dintr-o parte in alta. Expeditorul mi-a transmis numerele de telefon ale agentiei din Malmo cu mesajul: te suna ei. Pachetul cica ajunge joi, da' te suna ei ca sa-l recuperezi. Ihim. Da. Am sunat eu luni si m-am dus la sediu marti, dupa ora de engleza. Programul e de la 10 la 5, 5 jumate, mi-a zis domnu'/ baiatu' la telefon. Pe geam scrie 8.30-17.30, da' de ce sa ne-ncurcam in detalii? Tot reprezentantul Atlassib mi-a zis ca nu cunoaste detalii despre cum se trimite un pachet din Romania incoace, intrebati dumneavoastra la agentia din localitate. DA, se poate trimite pachet si din Focsani. Ideea e ca trebuie depus luni, nu marti, ca sa ajunga joi la Malmo. Vazind eu ca l-am retinut deja prea mult din (non)treburi, mi-am luat cutia si-am plecat. Iesind pe usa am realizat ca in aceeasi incapere, ei bine DA, se afla si Consulatul onorific al Romaniei. Uau. Ma intorc in incinta, cu intentia ferma de a impusca doi iepuri dintr-o lovitura si cer, candid, confirmare. Este, avem, dinsul. Un alt calculator, un domn cu casti pe urechi, profund ocupat. E acelasi domn care mi-a deschis usa prima data, ca eu, de emotie, nu nimeream intrarea. Vaaai, deci m-a ajutat domnu' consul onorific in persoana. Emotii si mai mari. Il intreb cu ce ne (mai) poate ajuta el pe noi, romanii. Asta-i subiect de teza de doctorat, bag seama. Spuneti care e problema, mi se sugereaza. Pai, stiti, eu am un copil caruia ii expira pasaportul si nu pot sa calatoresc cu tatal in tara, imi trebuie procura. Pai se face la un notariat - raspuns. Pai exista notariat in Malmo pentru romani?? Nuuu, in tara. Da' eu vreau sa fac procura la fata locului. Mergeti la Ambasada. La Stockholm, adica? Da! Da' nu se poate la Copenhaga? Ca e la 30 de km de aici, fata de Stockholm - 600 (sase sute) km. Pai dvs. in ce tara traiti?! Eu stiu in ce tara traiesc, dar francezii si americanii isi fac bine mersi actele la ambasadele lor din Danemarca. Sa fie sanatosi, nu se poate. Pai multumesc pentru (non)ajutor. La revedere.

9 comentarii:

  1. Acte de facut in tara?.............
    "Presimt" 2 lucruri: ori ai sa te apuci de fumat serios.... ori o sa ai de scris muuuuult tare ;)
    Atentie la consulii onorifici: am patit-o in SanMarino: autoritatile romanesti nu recunosc semnaturile sau documentele emise de ei. In fond consulii onorifici sunt exact ceea ce face domnul respectiv: niste "mici bisnitari care intermediaza anumite lucruri".
    Am spus-o intr-un termen plastic sau mai dur, facand aluzie la faza cu pachetele.... dar ei au tangenta intradevar doar cu linia culturala: simpozioane, spectacole, cultura in general. Pe linie administrativa toate se fac prin intermediul ambasadelor si consulatelor M.E.
    Fraza cu "tara in care traiti"... este reala, ptr ca asa scrie la "legea romaneasca"... m-am izbit si eu de situatia aceasta cand traiam in San Marino care nu are ambasada-consulat ptr poporul roman (cred ca nici loc ptr cladire nu au....) si trebuia sa fac o procura urgenta in tara, iar consulatul din italia nu ma putea ajuta tocmai pe motivul ca domiciliez in alt stat fata de care el nu are jurisdictie de operare. Cu ocazia asta... s-au schimbat si legile la M.E. si acum se fac acte si ptr cei din SM si Vatican (ma indoiesc sa traiasca romani in Vatican... dar s-a pus la lege) =))=))=))
    Revenind la Atlasib... ca informatie: are ruta si pana la Stockholm???
    Eurolines..... mai activeaza cumva pe ruta Suedia? Citisem undeva ca face curse saptamanale joia ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. .. bune randurile si adevarate , sunt convins , mai spune-ne despre " AtlassiV" ne place :) aa , era sa uit , da , ajung si la Sto.in aceiasi zi de joi in care ajung si-n Malmo .. cateva ore mai tarziu .. in jur de miezul noptii .
      la recitire ..

      Ștergere
  2. nimeni: vezi ca ti s-a-ntimplat si tie?? cit despre intrebarea legata de Atlassib (ss = 2s) ia uita-te pe siteu' veveveupunctatlassibpunctro, daca intelegi ceva... nush' de ce sint atit de proaste unele site-uri...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai.... tu crezi ca eu mai am incredere in site-uri? =))
      Daca ar fi sa ma iau dupa site-uri.... ar trebui "sa inteleg" ca au traseu si pe la mine direct! Din pacate realitatile sunt altele ;)

      Ștergere
    2. aia e! nush' pen'cine sint facute siteurile ale, da' pentru potentiali clinti siguri nu.

      Ștergere
  3. Sarmalele mai erau bune in pachetul ala?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaa! si cirnatii, si soriciu', si cozonacu'. s-a spart doar un ou rosu.

      Ștergere
  4. Aido, mă bagi într-o negură mai rea decât aia de-a generatără scufundarea lu' Titanic...poi, pachetul ăla conţine numa' colesteroale, în stare pură ! Nu tu o chiftea de sfeclă roşie, nici o salată din fire de gazon şi alte alea, de ne vrăjai tu că e bune !!!
    Ha,ha,ha să-ţi fie de bine, să vă bucuraţi de Sărbătoarea Floriilor sau a Paştelui Catolic, mă rog , dacă e cazul!

    PS Este numai şi numai vina ta că ai aşteptări de la consulatul românicii !!! la ora actuală, ei ajută exact cum a procedat ăla cu tine, îţi deschide uşa şi-atât ! Păcat că mai ales când ieşi din sediul consulatului fără să fi rezolvat ceva !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Există Notariate şi în Caransebeş, Tulcea, Giurgiu şi chiar Maglavit. Deci nu fi rea, se poate şi în alte părţi.

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: