09 decembrie 2010

Am fost la biserica

Ca sa nu mai ramin repetenta si anu' asta, mamita, mamitica si mam'mare m-au dus pe mine, alde Goe, la biserica. Protestanta! Cu catel si purcel purces-am duminica, pe vreme viforoasa, la sfinta slujba de cinstire a tunelului care va purta trenurile de pasageri prin maruntaiele orasului si nu mai pe subt ferestile noastre. Ne-am aduc acolo pentru ca nevasta lu' varu' din Suedia cinta intr-o corala care a incintat evenimentul. Ajunseram la biserica - mare, frunoasa, aidoma celor catolice, adica nu inzorzonata. La intrare ne asteptau soborul de preoti si mesele cu gustari. Copiii au loc de joaca in spate, asa ca i-am putut tine in friu timp de o ora si jumatate cit a durat sfinta liturghie. Mai un covrig, mai un desen pe hirtie, am putut trage cu ochiul si urechea la minunata slujba. Suedeza mea incipient dezvoltata m-a ajutat sa inteleg citeva cuvinte (Cristos, pacatele mele, tunel, comunicare) repetate la nesfirsit de sirul de predicatori, in coada caruia s-a aflat arhiepiscopeasa (da, domnilor, este o doamna sau domnisoara!) in persoana. Cu potcap si toiag, s-a asezat in pozitie de drepti si a ascultat ultimul cintec care a incununat acea slujba exceptionala. Am ascultat de toate, pina si un gospel, dovada ca biserica protestanta e moderna. Spre final s-a plimbat si un domn cu o plasa de fluturi printre credinciosi, in care cadeau monedele milei. Cei care nu umbla cu metal de frica sa nu-i trasneasca, pot baga cardul in pos-ul care troneaza la intrarea in biserica. Asta da contact direct cu cele sfinte!
Cind toate au fost sfirsite, soborul de preoti in frunte cu doamna au venit spre noi, cei din urma. Atunci am vazut eu ca unul dintre barbatii preoti avea o casca cu microfon la ureche (ii sufla cineva slujba??). Moderni, dom'ne! 

4 comentarii:

  1. Nici nu stiu daca sa scriu sau nu ceva aici... Prima remarca este ca mi-ai vorbit numai despre biserica ca si cladire si de oameni, nu mi-ai povestit daca l-ai simtit pe Dumnezeu prezent sau alte chestii din astea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eugene, daca vorbesc despre Dumnezeu m-apuca plinsul si dorul de casa. pentru mine biserica e cea ortodoxa, in ea il gasesc pe Dumnezeul meu. in celelalte ma simt ca la hotel.

    RăspundețiȘtergere
  3. HAUOLIO!

    Intrai si io p-acilea si am citit o postare de blog... Apoi am facut scroll si am vazut ca blogu' tau a zis ca-s din Urlati!

    NUUUU!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. si mie imi spune ca sint din multe locuri! are astigmatism, ca si stapina:D

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: