07 octombrie 2019

Ştiri pe scurt


Foto, Google

Doamna din imagine construieşte picioare de schimb pentru femei. În penitenciar. Plouă acum când scriem, dar asta nu înseamnă că nu suntem obiectivi şi că nu ne pricepem. Bunăoară, doamna Ispas Venezuela, aşa se numeşte, participă la festivalul de poezie al peniteciarelor din România. Ieri, cam pe la ora asta, doamna Ispas a scris această poezie cutremurabilă:

Deunăzi ţi-am dat telefon
Şi nu mi-ai răspuns
Că luai piramidon
Dintr-o cutie goală
....aşa că io o să-ţi crăp capul, toanto!

Cât talent, câtă determinare.

Aşa că de-acolo ne-am dus la Berăria H, unde era festivalul de reclame al lui Dan Chişu, Noaptea devoratorilor. Excelent festivalul, dar nouă, mie şi lui Flaviu, ni se făcuse foame. Chelnăriţa Sofia ne-a spus să luăm orice, că acolo domneşte ca patron şi Chef Scărlătescu. Am luat ciolan cu fasole. N-aveau niciun gust dar era săţios că a hrănit 9 persoane. Fasolea era mai bună că era cu mult zahăr, ceea ce n-a plăcut nimănui. Apoi zacuscă. Era din borcanele de la alimentară. N-avea nimic special.

Nouă persoane adulte părăsesc România la fiecare ceas. Nasol. E cel mai bun export al ţării noastre. Anul trecut, 2018, emigranţii români au trimis în ţară 10 miliarde de euro. Aşa a crescut consumul. Păi, ăsta se pune la bunăstare. Dar, la noi, nu-i nicio bunăstare.Şi, culmea, emigranţii nu zic nimic de salarii, ci de faptiul că nu-şi pot creşte copiii într-un cadru civilizat. Adică le e teamă de viitorul lor. Normal.


Suntem acum în parcul Herăstrău. Acolo ne-am întâlnit cu perechea din imagine. La Poliţie, doamna a declarat că în Herăstrău se aruncă toţi piticii. Ei nu ies la pensie, ca să vezi. Asociaţia Piticilor, fă ceva.

D.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: