20 septembrie 2019

HOROSCOP


Doamna Sistermorphine:

VĂRSĂTOR – Seara apar în sat haiducii. Tropot de copite, zurgălăi de argint, săbii de sultan, pinteni de aur. Chiote. Flăcăii sunt veseli, înalţi. Au pus flori în părul cailor. Au venit să petreacă, să ciupească fetele de sâni, să iubească. Şeful lor, un zdrahon de trei metri, blond, cu cercei roşii, duce o sticlă în mână. Pregătit s-o arunce. Este sticla de mesaje. Aia care o laşi la Marea Neagră în valuri şi iese în Atlantic cu mesajul proaspăt scris peste o sută de ani. Mesajul: Te iubesc!

Nativele din sat sunt la gard. Sticla zboară spre ele. Pentru cine-o fi? Sticla ocoleşte un copac, scoală câinele, dă o palmă măgarului. Este pentru Ileana Cosânziana. Ea vede biletul şi face un semn zdrahonului. Încep păsările să cânte, munţii să vuiască, lemnul să se vaiete, furnica să cânte la vioară. Aşa a fost. Dar ce te faci? Că vor toate nativele. Toate, toate. Chiar şi alea mai bătrâne, că vârsta nu importă.

Şi atunci, Ileana a spus înţeleaptă: Restul e istorie. Dar haiducul de colo: Istoria e un căcat, Domnul a poruncit dragostea asta, aşa că, hai să te pup!

SĂGETĂTOR – Nativii spală rufe. Ceva Dero, o maşină de spălat. Nativa întreabă: unde ai fost aseară. Nativul o înşfacă, o bagă în maşina de spălat şi apasă pe uscător. Până duminică.

D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: