Malaezia nu mai poate susține financiar Formula 1. Și se retrage din circuit. Problemele sunt grave la Kuala Lumpur: mașinile de F1 sunt prea mici și nu pot căra călători, nu pot face munci agricole între edițiile cursei, nu pot semăna orez adică, poluează, fac zgomot când se sparg cauciucuri și nici măcar drepturile de televiziune nu ajung la muncitorul popor malaezian. Și atunci, noul șef al F1, Ross Brawn, a pus ochii pe București, promițând cu această ocazie reguli mai simple pe circuit.
Delegația F1 a sosit la București înainte de Paște. A fost primită cum se cuvine de delegația Primăriei Generale conduse de Titi Aur, șoferul român cu cele mai multe apariții televizate atunci când un Logan izbește un pom. Prima a vorbit delegația primăriei: Suntem de acord cu F1 la București, dar trebuie să dați bani la statuia lui Ranieri din fața Circului de stat, pentru că Ranieri vine cu mașina la București, deci e un simbol, apoi, trebuie să mutați groapa de gunoi de la Glina, pentru că acolo vom face pistele după vreo zece ani de fezabilitate și 20 de consultanțe juridice până terminăm firmele care au de păpat bani din așa ceva, abia după aia trebuie să dați bani sculptorului Buculei ca să facă aripi la mașinile de F1, că fără aripi circuitul bucureștean va cădea în anonimat și trebuie să mai astupați gropile din capitală și nu în ultimul rând să o rezolvați pe Oana Lis, care, săraca, umblă cu inseminări, în loc să folosească o spermă cinstită pe căile cunoscute de erotism familial. Și asta nu e tot, a continuat delegația română după ce șeful ei, celebrul Titi Aur, s-a șters la nas, da, nu e tot. Pe traseul bucureștean al F1 trebuie să faceți și săli de film unde concurenții să poată vedea Aferim, Dublu, și ByPass, filme autentice românești cu mesaj pentru circuitul cu pricina. Spuneați, dle Brawn, că aveți reguli mai simple pentru desfășurarea cursei. Păi, una ar trebuie să fie banii. Banii cu care închiriați circuitul să fie trimiși într-o valiză la Adriean Videanu, Geroge Copos și Nicolae Văcăroiu. Cu ei, cei trei demnitari trebuie să pună la cale legi de protejarea unor viitori parlamentari care ar putea deveni infractori și nu-i frumos. Și, era să uităm, pe circuit trebuie să existe zece, două zeci de puncte, adică niște corturi cu bănci în care concurenții trebuie să ia meditații la fizică, știut fiind faptul că România numai prin fizică va șterge diferența dintre est și vest. Cam așa ceva. E bine? Ziceți, dle Brawn, e bine?
Domnul Ross Brawn se uita pe ferastră la Ferrariul cu care venise. Lângă el se oprise o femeie tânără într-o iie superbă. Femeia cânta la nai o melodie populară. În mână ținea o coasă cu care scrijelea iarba, în mână ținea lapte ca la țară, tot în mână avea și-un mesaj de bun venit pentru F1, iar în mână ținea un zâmbet pe care și-l scotea când pe lângă mașină treceau pensionari mofturoși, din cei care nu vroiau F1 la București.
Când să plece, dl Ross Brawn i-a arătat femeii de lângă mașină o hârtie de 344 de euro. Tănăra s-a lepădat de însemnele naționale, a izbit cu naiul de pământ și s-a suit în Ferrari.
Denis
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Lăsați răspuns aici: