29 iunie 2013

TOP TEN

Locul 1. Prinţul Al Habtoor, 10,00 puncte. Pentru că a cheltuit într-o seară de Românie suma de 30.000 de euro promiţând că dacă va sta două seri va asfalta autostrăzile Timişoara Bucureşti, Braşov Comarnic şi Iaşi Constanţa cu aceleaşi fete, ba chiar mai multe, ceea ce ar aduce câteva mii de slujbe printre tinerele din ţara noastră.

Locul 2. Penitenciarul Iaşi, 9,99 puncte. Pentru că a implantat printre deţinuţi programul "Convorbiri Literare", manifestare regulată la care se vor citi poezii de Dan Cipariu, Dumitru Dragomir şi Mihăiţă Neşu.

Locul 3. Liga I de fotbal, nota 9,88. Pentru că după ce s-a chinuit să reducă numărul de echipe din prima divizie, aceasta a rămas la fel, ba de la anul numărul divizionarelor A va creşte la 300.

Locul 4. Nabucco, 8,78 puncte. Pentru că dacă s-ar fi realizat, ar fi dat românilor noi preocupări: de găurire, de transport clandestin, de ţinut de şase când alţii fură gazul, de dezmembrat ţevile şi de dus la fier vechi şi aşa mai departe.

Locul 5. Justiţia română, 7,90 puncte. Pentru acordarea bonusului de şase luni lui George Becali, urmând, ni s-a spus, să se întrunească în fiecare an o comisie care să-i dea regulat alte câte şase luni.

Locul 6. Inst Clinic Fundeni. 7,89 puncte. Pentru că a organizat un recital Maria Tănase pentru pacienţii spitalului cu ocazia centenarului artistei. Nota scăzută este pentru faptul că această comemorare de o sută de ani de la naşterea marii soliste trebuia să aibă loc la Atheneu, deci nota este cumva dată autorităţilor.

Locul 7. Lionel Messi, 7, 66 puncte. Pentru că n-a citi în viaţa lui decât o carte şi aceea este "Revoluţie şi reformă" a lui Ion Iliescu.

Locul 8. UE, 5,90 puncte. Pentru că va acorda României câteva miliarde de euro pentru combaterea şomajului în rândul tinerilor, bani care, poate UE nu ştie, nu vor ajunge niciodată la niciun tânăr din România şi niciodată la niciun combătut de şomaj.

Locul 9. ICR, 1,01 puncte. Pentru că trebuie desfiinţat şi pusă în locul lui o lege bună a sponsorizării culturii, pentru că ceea ce se întâmplă acum se numeşte cerşit pentru cultură şi cerşeala nu rezolvă problema gravă a culturii româneşti.

Locul 10. Istoria României, 0,00 puncte. Pentru că nu mai are niciun sens şi nici credibilitate atâta timp cât nu sunt trimişi acasă rinocerii care ne populează parlamanetul, ecranele televizoarelor, cultura, sportul, vezi Hagi, învăţământul şi aşa mai departe şi e păcat. De istorie.

Denis

5 comentarii:

Lăsați răspuns aici: