03 iunie 2013

Că despre ziua copilului şi altele

Ca orice copil, înalt, bărbos, cu izmene lungi şi cămaşă p-afară, ne-am dus de 1 iunie la Bookfest. * Că să mai vedem ce s-a scris, ce se mai lansează, cine-şi mai pierde timpul, câtă bere se bea, cine umblă cu ifose de mare scriitor, cine are fusta cea mai scurtă şi alte alea de copil umblat prin lume. * Aşa că am dat peste Adrian Năstase, care-şi lansa volumul "Lumea, America şi noi", în care e vorba despre America, lumea şi noi. * Adică cum America e-n lume, noi le fel şi de aici asemănările dintre noi şi Statele Unite, că dacă era pe invers nu-i dădeau voie s-o scrie la Jilava. * Mai la vale Radu Beligan. * Tot cu o carte scrisă de el. * Omul zice: "Nicolae Ceauşescu mi-a dat bani să fac un teatru,. aşa că nu-l pot vorbi de rău". * Interesant punct de vedere, mai ales că nici până azi nu se ştie ce salariu avea Ceauşescu de îşi permitea să dea bani de făcut teatre, de făcut filme, de făcut stadioane, hidrocentrale şi Daciile alea de căcat în care ne simţeam ca ultimii oameni şi de care tare eram mândri. * Netalentatul Beligan face orice ca să se mai vânture prin lume la suta lui de ani, în loc să se uite acasă la albumele cu foto în care număra banii de la Ceauşescu. * Aşa. * Prinţul Charles al Marii Britanii şi-a cumpărat a treia casă în România. * Până la "Năstase patru case" mai are. * Aşa că azi, luni 3 iunie, Prinţul Charles se întâlneşte cu Ponta şi Băsescu şi vor vorbi câte ceva. * Cum ar fi: bă, prinţe, fă-ne o autostradă de colo până colo pe şase benzi de sens, ajută-ne să plătim datoriile la FMI, fă cumva să vină turişti în România, turişti străini că de ăia bulgari şi unguri ne-am săturat, micşorează TVA, vino cu mama tuns la şcoală, în cazul ăsta cu Regina aia mare, şi dă-ne bani să facem un film românesc cu care să luăm Oscarul. * Film în care să joace Hrebenciuc, Cozmâncă şi Becali, că pentru filmări îi dăm liber. * Teodor Baconschi a demisionat din PDL. * Din clipa asta România nu va mai fi ca înainte. * Porumbul va creşte mai mare, CFR se va privatiza, Oltchim se va privatiza, ştrandul Dr Taberei se va privatiza, Eforie se va privatiza, Bulgaria şi Armenia se vor privatiza, iar conducta de gaze Nabucco va trece prin curtea fiecărui cetăţean din România. * Aşa. * Mare scandal în Turcia. * De la un amărât de parc s-a ajuns la "jos Erdogan". * După gustul nostru lucrurile, dacă n-ar fi cu morţi şi răniţi, sunt okei. * Societatea civilă vine de se chiamă că funcţionează în Turcia, că ne vine să ne-ntrebăm cam ce i-ar face pe români să iasă în stradă. * Păi, numai intrezicerea manelelor, credem. * După aia ne-am adus aminte că-i din nou ziua noastră şi ne-am dus la cofetărie. * Am comandat o pastramă, doi litri de vin, mici, doi litri de vin, sarmale, trei litri de bere, cârnaţi pleşcoi, un litru de vodcă şi cam atât. * Şi ce credeţi că s-a întâmplat? * Ne-au dat afară. * Şi aşa mai departe.

Denis

3 comentarii:

  1. Nene, la noi faza cu "Jos Cutare " nu ţine !
    În primul rând pen'că vin liderii de sindicat care încearcă să convingă lumile strigătoare că ei îs "miezul", adică, lumile să strige ce "vrea muşchii lor ". Şi respectiva masa musculară nu poa' pen'ca să strige împotriva lui "Cutare", cel din propoziţia cu "Jos..." că şi el a primit bani de la cutare ca să facă sindicatul, so, nu poate să-l vorbească de rău!Ce, crezi tu că numai Beligan face d-astea ?!
    Nuş'dac-ai înţeles ce-am voit io a spune, cert e că strigatul la lună e liber în Românica , mai ales că are acelaşi efect cu ăla de-a striga la liderii politici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu zic ca ba din contra, striga toata lumea, ca de aia are corzi vocale. numai ca baietii destepti striga pe bani.

      Ștergere

Lăsați răspuns aici: