11 iunie 2012

Impresii din Romania

Din care se va-ntelege ca da, am ajuns in Romania, cu oprire si patanii la Bucuresti si ajuns la timp la Focsani cit sa votez cu cine mi-au zis mama si tata. Trecut admirativ prin noul terminal de la Otopeni, admirat pasajele aeriene, capitala proaspata dupa ploaie si inainte de alegeri, ingretosat de reclama electorala si trafic. Orasul arata mult mai bine decit acum 2 ani, de cind dateaza ultima mea descalecare la Bucuresti. Oamenii is mai civilizati si metrourile mai grabite si rapide. Pacat ca orasul e facut pentru masini si, UE oblige, pentru biciclisti: s-au inmultit locurile de parcare, sensurile unice (pentru a rezerva o banda vitalelor locuri de parcare), benzile pentru biciclete, masinile - ca daca ai creat formele, apare si fondul. Trotuarele?? Muscate pina la nefiinta, ca doar pietonul e doar o gluma proasta a sortii, un fraier nemotorizat si rupt in pingele. De ce ne-ar pasa de el?! Aflat in inferioritate numerica clara, vocea lui n-o sa treaca neam de corul de claxoane si de noxe ce se revarsa din masini. Am petrecut ore intregi in masina, ascultind Sport FM si manelizata muzica romaneasca a zilelor noastre, traversind un Bucuresti mai colorat, mai curat si mai viu decit Malmo. Reclamele electorale de pe ecranele din metrou m-au facut sa rid cu lacrimi la amestecul de plici, cruce, respect, impreuna, miini care mai de care mai intinse, ca la metrou, de'.
Mi-a fost greu sa ma uit la televizor la inceput, pe de o parte pentru ca nu mai sint obisnuita, pe de alta ca nu prea am la ce... Dar m-am dat pe brazda si acum ma rid, ca tot romanu', la glumele de 2 lei ale lui Badea si la cele resapate ale supravietuitorilor de la Divertis.
Ahh, ce bine e acasa!

8 comentarii:

  1. deci, da...uite, ma jur, deşi nu-s ţigan :
    să moară mama(e moartă de 16 ani)că, dacă nu ne întâlnim, pun a mai bătrână ţigancă din Mărăşeşti să-ţi facă bolmoaje, să nu mai promovezi nici o clasă din Suedia, să rămâi analfabetă în lb. suedeză !
    O s-o pun să blesteme să nu se mai facă fir de sfeclă roşie/albă/verde, sau, orice altă culoare le-or da prin minte suedeştilor să inventeze...mă jur să blesteme să fie numa zi polară, să nu mai lipeşti geană de geană...stai aşa, mă mai gândesc, nu, nu mai poci, pen'că-s poliţai şi cine dreaq a văz't poliţai gândind...
    cum adică, buei, Aido, eşti de-o stămână în Focşani şi n-ai trecut să-mi vezi locul de muncă?!
    În cazul ăsta, din toată inimioara mea, îţi urez cel mai sincer şi prietensc: HUUUUUOOOOOĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂ!!

    Notează: B-dul Gării, nr 1, întrebi de cel mai urât poliţist din lume, ever...te aduc la mine fătră nici o greşeală ! hai, te rooooooooog !
    luni, da ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nene unule, e cam vaga descrierea domniei tale despre matale... o sa vin luni dimineata cu copilu' de aripa, da' cum sa intreb io de cel mai urit politist din lume?? cum sa mint in halu' asta?? mai zi ceva, un semn de recunoastere, o parola, orice. daca intreb de domnu' sef e suficient?

      Ștergere
    2. Călimarooo, haide, bre, vino odată la gara aia din Focşani, să ne putem cunoaşte!
      Nu sunt atât de urât încât să rămîi marcată, am şi oareşce maniere, suficent de bine crescute-n mine incat să va pot invita la o ingheţată!Că, io mănânc cu gura-nchisă, sunt un bun ascultător(defect profesional, ce vrei !)şi, uneori, in ziua de salariu, zice nevastă-mea, sunt chiar simpatic.
      Acuma, ziua de salariu o fos', dar , poate mi-o mai fi rămas o doză de drăgălăşenie...
      Gata , bre, nu mă mai peţesc !

      Ștergere
    3. domnu' sefu', cu iertaciune, depand de copil si de vremea buuna de-afara:(( incercam. da' tot nu mi-ai lasat emn de recunoastere...

      Ștergere
    4. poi, nu-ti dadui, bre, acu' vreo doua luni nr meu de telefon?!uite, ti-l dau pe ala , public, al serviciului meu: 0237/612022.

      Ștergere
  2. ............ Eu inca nu imi revin din "soc" in sensul dezamagirii in privinta multor lucruri. In special modul in care se construiesc soselele... noile decizii politice si... "s.a.m.d." Am 1 ora de cand ascult stiri la tv si.... uimit!!!! =))
    In rest... iti urez un "calduros" BUN VENIT in Ro Aida ;) Se pare ca ai parte de "doza de caldura"... a inceput canicula.
    Iti recomand sa treci pe la Capcaun.. esti favorizata: pe mine a zis ca nu ma primeste =))=))=))

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: