10 mai 2011

IERUSALIM 1

De pe Ben Gurion ne-am dus direct la Ierusalim. * Prietenul nostru ne aştepta pe ştirile ProTV Internaţional. * Pe ecran, Irinel Columbeanu zicea ceva de judecătoria Buftea, c-o aranjează el, mai zicea de un avocat, că-l aranjează el, iar la final zicea ceva urât de Monica, c-o aranjează el. * Am fost întrebat dacă România mai are şi alte probleme decât căcatul ăsta cu Iriniel. * Am spus că nu. Totul e okei în ţara din care vin, aşa că am desfăcut o sticlă de uiski, adică al naturii lucru ceva. * Dimineaţă spre Sfântul Mormânt. * În faţa noastră cohorte de oameni în sutane: sudanezi, americani, români, etiopieni, arabi, ruşi, japonezi care mai de care mai religios sau nu. * Direcţia?, Sfântul Mormânt. * Pe Via Dolorosa, milioanele de oameni se opreau şi se rugau dându-se cu capul de pietre, de tarabe. * Unii, mai curajoşi şi mai puternici, închiriaseră cruci şi le cărau cu mândrie pe străzile înguste pe unde se crede că Iisus şi-a purtat-o pe a lui. * Ruşii fac coadă la Golgota, dar reuşim şi noi s-o urcăm. * Numai că, spre deosebire de Iisus, noi am şi coborât-o întregi. * Milioanele de oameni plâng, îşi rup ţoalele, se dau cu capul de pământ. * Americanii fac poze. * Japonezii se minunează. * Apoi, o mişcare colosală mişcă toată această gloată spre locul din marmură în care Iisus a fost ţinut până să fie înmormântat. * Este o lespede de doi metri pe unul şi pe care, acum în 2011, îţi aşezi lucrurile şi ţi le sfinţeşti. * Noi am preferat să ne sfinţim pe noi înşine, aşa că de astăzi ne numim Sfântul Vasile. * Ieşim, pentru că suntem obosiţi. * La masa de prânz, alt prieten ne pune ştirile ProTv Internaţional. * Pe ecran, Irinel spune că Monica i-a furat fata. * Irinel e un tip mic de statură, nu ştim la ce foloseşte, şi nimeni nu ne spune cum îşi câştigă banii. * El zice însă în continuare: Dle Măruţă, aşa nu se mai poate. * Seara mergem la cel mai select local din Ierusalim: La Dan Birman. * Se cântă live. * Două fete lălăie despre Marea Moartă, adică iubitul a plecat acolo şi love, love, love, adică ăsta era refrenul, deci iubitul a plecat acolo şi a lăsat-o cu love, love, love neîmplinită şi atunci ea plânge. * Patronul Dan Birman se învârte printre mese. * E un tip de 80 de ani, înalt 2,20 metri, seamănă cu Peter O;Toole şi are reputaţia că s-a culcat cu toate femeile din Israel. * Ne-am apropiat de el ca să-l întrebăm cum se face chestia asta, ce metode trebuie folosite şi dacă se poate şi-n România, întrucât ţara noastră are mai multe femei. * Şi-a apropiat scaunul de al nostru şi ne-a zis. * Vorbind ivrit n-am înţeles nimic. * În miezul nopţii din nou acasă. * Pe PtoTv Internaţional era o ştire cu Irinel Columbeanu. * Cu o fată mică în braţe. * Apoi, o reclamă la noul film al lui Sergiu Nicolaescu, Un comisar acuză. * Şi aşa mai de parte. SFÂNTUL VASILE.

9 comentarii:

  1. Nu mai comentez nimic, ca iar vine Vlad sa imi dea o lectie de viata de nu ma vad. Acesta este un aticomentariu. NA!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eugen: antiraspuns, na:))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu se intelege nimic din comentariile voastre. Doar ca ceva cu Vlad. Intrebare: cine-i Vlad si ce vrea de la noi?

    RăspundețiȘtergere
  4. Sfantul Vasile a facut o calatorie si voi radeti de el? Aha!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonimule, nu-ti putem face rezumatul discutiilor noastre! citeste si tu comentariile mai vechi. iar Vlad e persoana importanta, hehei! Sfintul Vasile e on the road tot timpul, ca asta-i jobul lui de sfint. nu ridem de el, ca nu ne permitem si ne mai e si frica rau de pedeapsa lui Doamne Doamne. il citim cu sfintenie si nu intoarcem colturile la paginile scrise de el:p

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu zau!!! In sfarsit, daca Vlad e asa persoana importanta, zi-i sa-mi treaca si mie o lege prin Parlament. Prin al Romaniei, evident.

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim, pe bune, okii mei fromosi daca nu ti-as trece... dar nu poci! :)

    Eugen... antiprivire :))

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Aida: Daaaaa importanta tare! Prin parcare... D'aia venishi si p-acilea!

    RăspundețiȘtergere
  9. Vlad nu se deranjeaza pentru atita lucru... da' despre ce lege e vorba? poate-ti face sfintu' Vasile niste lobby aci, in Calimara.

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: