15 iulie 2010

Sindromul has been

Uite ca loveste si printre celebritati. Or mai fi fost sinucideri in rindul anonimilor (anonimelor), dar nu s-a facut atita tam-tam ca in cazul Madalinei Manole: o vedeta, o stea (cam) apusa, o has been celebra. Trecind peste gestul de prost gust de-si aminti de cineva si de a ridica persoana respectiva in slavi dupa ce s-a dus deja acolo, peste isteria mediatica (ce bine ca nu sint in Romania ca sa fiu nevoita sa inchid televizorul), peste ipotezele mortii, rahatul scormonit, declaratiile socante ale vedetelor socate, vreau sa atrag atentia asupra unui aspect: sinuciderea unei femei aflate in plina criza existentiala. A fost cine a fost, nu mai reusea ca ajunga la acelasi virf, astea-s vremurile, asta-i viata, nu-i ajungea rolul de mama si sotie iubitoare si hobby-ul de cintareata. Dramele personale ne doboara, asta e pericolul, o bucurie nu umple intotdeauna golul lasat de o neimplinire. Nu toti stim sa ne multumim cu locul pe care ne-a azvirlit soarta sau lumea. Nu toti ne adaptam la locul doi. Nu toti ne iubim suficient de mult pentru a continua oricum, oricind, pentru ceilalti. E atit de simplu si de tragic. LE 16.07: Asadar s-a creat precedentul. De-acum o sa tot urmeze sinucideri pentru glorie.

5 comentarii:

  1. chiar daca nu mai activa pe scena, ea o ducea chiar foarte bine. avea spectacole "in praivat" si lucra in cadrul armatei. deci n-o ducea atat de rau... atat de rau incat sa bea niste pesticid. cred personal ca avea cam multi "licurici pe terasa" si cam mult "sange in scame"... era si putin labila, mult prea sensibila si poate si putin depresiva... cert e ca se face tam-tam prostesc de catre media si ca nu merita tarata si terfelita chiar asa.... s-a sinucis? OK! lasati mortu' in pace!

    RăspundețiȘtergere
  2. cam asta e: nu stim ce era in mintea ei, se pare ce era nemultumita. Odihneasca-se in pace.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aida, ai dreptate. Multa. Numa' ai grija sa nu se transforme si postarea ta (fie si doar prin comentarii) intr-o variatiune pe aceeasi tema.
    Nimeni n-o sa stie vreodata cum ajung oamenii la solutia asta atata timp cat n-a fost acolo. Si, slava Domnului, cei mai multi n-au fost.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nicule, sa stii ca ma gindeam si la mine cind am scris treaba asta. sint intrebari pe care mi le pun, uneori cu spaima. cazul MM e un pretext. a, si am uitat sa adaug ceva: e si un precedent periculos. si un semnal de alarma pentru ce se intimpla in lumea asta din ce in ce mai superficiala, artificiala si iubitoare de prospaturi. noi astia batrinii ce naiba sa facem??

    RăspundețiȘtergere
  5. Mass media nu sunt mai putin labile decat M.M. Fara "subiecte fierbinti" - termen inventat de M.T. ot J.N.- nu pot subzista.
    Cata vreme există lume otevista (cvasi)uniform distribuita va exista si mass media aidoma. Si viceversa!

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: