20 iulie 2022

FALS TRATAT DE CĂLĂTORIE 2 - MALAIA, LOTRU ȘI SAMANTHA FISH

Din Brezoi dai în Malaia. Malaia asta era doar un punct maro pe hartă când profa de geografie ne zicea Ăștia sunt Malaia, deci Munții Malaia. Înalți, nu știu cum, păduri, străbătuți de celebrul râu Lotru, foto, Lotrul ăla din legendele cu bandiți, dar bandiți nu mai sunt aici, ci La București în Casa aia a Poporulul. Malaia de acum este o comună dezvoltată, cu pensiuni construite la șosea sau la firul apei, cu flori la geam iarna și vara, sunt probabil din tablă, cu taxe plătite la timp și asta se vede. Aici s-a dezvoltat turismul, festivalurile aduc bani pentru comunitate, primăria face curat, ridică gunoiul, deschide mall-uri mișto, pe stradă am văzut numai babe. Noi am tras la Pensiunea Paradis. Sub balconul nostru curge Lotrul. Curgea până ieri. Dar s-ajungem acolo. Suntem 30 de inși, toți albi la păr, cu fuste roșii, mustăți galbene și opinci albastre. Tricolori.
Șeful e un tip Birișteică, îl știți. Așa că am halit la prânz o ciorbă lungă și cine a vrut pe seară câte un păstrăv la grătar și hop în Summer Camp din Brezoi, foto, ca s-o vedem pe Samantha Fish. Cânta în prima zi a festivalului de blues rock de aici. Prima seară a început cu o întârziere de două ore, ceea ce spre final n-a fost bine pentru Samantha Fish. N-a fost bine de loc. Green Onions, trupa de deschidere are un program corect, buni instrumentiști și cam atât. Din Cluj. Apoi, ne-a zis Cătălin Ștefănescu TVR1 prezentatorul festivalului, va urma un moldovean emigrat în Norvegia, care moldonorvegian putea să lipsească. Tipul nu cânta nimic și nici nu arăta cum trebuie. Dar ne-a mâncat un ceas din festival. Seara s-a dezmorțit cu irlandeza Grainne Duffy. Cu trupă pe spate tăvălită prin festivaluri, compoziții, ritmată rău, iar Grainne cu voce și chitară mișto. Seara s-a dezmorțit de-a binelea. Miile de spectatori s-au bâțâit ca lumea. Că la Popa Chubby erau deja în formă. Popa Chubby care ne-a cântat o compoziție babană, de talie mondială, și care apoi s-a pierdut în serenade, Hey Joe și alte cioace ca să vedem că e un bun solist chitară. Bun întradevăr. Și era deja ora unu din noapte și Samantha Fish nicăieri.
Abia pe la unu și-un sfert s-a prăvălit solista pe scena din Câmpul Festivalului. FOTO. Puțin cam târziu. Câmpul se golea de lume sub ochii ei, că la un moment dat a rămas cu câteva sute de spectatori și nu merita. Greșeala organizatorilor. La întârzierea de două ore a programului serii puteau să-i scoată pe Green Onions și pe moldovean și aveam o seară super tare. Dar ieșirea la scenă a Samanthei a fost mișto: poză, ritm, trupă călită se vede în concerte, cântec la deschidere incendiar. Bravo ei. Ne-am culcat cu gândul să facem dimineață o baie în Lotru. Dar dimineață ia Lotrul de unde nu-i. Secase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: