30 august 2013

Revista presei internaţionale

Călăraşi Today, publicaţie bucureşteană. Un grup de tineri trece strada o babă. Babii îi cade ceasul. Din ceas se aude o melodie cam ca o manea, ceva. E ceasul deşteptării naţionale, îşi zic tinerii şi o violează acolo, pe trecere, pe babă, merg apoi la parlament, trag în tot ce mişcă, iar la final ies şi rămân în stradă cu o lozincă mai mult decât grăitoare pe care scria: Nu vrem nimic.

Tecuci Newsweek, săptămânal necunoscut. Ghicitoarea Lămâia cu Păr din localitate a declarat poliţiei: Păi, decât să dărâme ăla, Waters, zidul la Bucureşti, mai bine venea aici şi făcea un canal ca să avem şi noi o altă irigaţie, să avem de unde fura ca să ne dăm copiii la şcoală, la balet, la frizerie. Aşa să scrii acolo, să audă şi Ponta.

Ciolpani Morning, din Mihăileşti. Scriitorul ăla, Dan Brown, s-a născut în Ciolpani au descoperit câţiva pescari de pe balta aflată în localitate. Stăteam noi ce stăteam, ca să păzim peştele, şi deodată a trecut unu' cu nişte cărţi sub braţ. Citea şi speria peştii. L-am împuşcat. Aşa ne-am dat seama că este Dan. Da, Dan a' lu' Mitică Brown, care stă lângă poliţie, au declarat, sub protecţia anonimatului domnii Mitică Delavega, Radu Porumb şi Costică Marlinmonrou.

Bufutea Dimanche, cotidian ilfovean. Doamna Ioana Mălaimic, casieră la alimentara Noi vrem Pământ din Bufutea, ne-a declarat: Păi, decât să se dezbrace Chirilă ăla în timp ce cânta prin toate cluburile alea de fiţe din Bucureşti, mai bine venea la noi în oraş gol puşcă, se ducea la maternitate şi făcea cu ţigăncile alea alţi copii, că de ai lor ne-am săturat.

Militari Chronicle, din Militari. Cetăţenii din Militari se opun intervenţiei militare din Siria. Ei susţin o abordare paşnică a evenimentului de acolo: să fie trimişi poeţii români cu grade pe umeri să citească poezii în Damasc şi Alep, soliştii români de muzică populară să cânte prin spitalele siriene M-a făcut mama oltean, iar fotbalişti talentaţi ca Rednic sau Becali să joace la echipele de fotbal siriene nu ştim de ce. Cererea lor va fi trecută prin parlamentul României odată cu graţierea lui Dan Voiculescu.

Titan Times, ziar de cartier. O publicaţie în care nu scrie niciodată nimic. Doar caricaturi. În una din ele, un bărbat de 70 de ani dă examen la BAC a trei suta oară. Vorbele de sub caricatură: Dau BAC-ul până la 200 de ani. Şi nici aşa nu cred că prind toate modificările acestui examen de căcat.

Clejani Hebdomadaire, publicaţia anostă. Dacă mâine începe un război în Bulgaria iar se scumpeşte benzina la pompă. Este constatarea cercetătorilor din judeţul Giurgiu adunaţi la Clejani de hohă. Aşa, ca să scoaţă la iveală scumpirile hoţomane şi mincinoase ale autorităţilor române.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: