18 martie 2010

Tarii, cit mai multi copii!

Normal, ca sa aiba cine ne plati pensiile. Daca esti fixat pe cariera si n-ai timp nici macar sa-i faci, daramite sa-i stergi in partile curgatoare, mai exista o cale pentru a servi acestui scop nobil: convinge-i pe altii sa faca! Uite, in Taiwan se plateste bine munca asta de convingere. Si nici nu trebuie sa umbli din poarta-n poarta, tre' sa scoti doar un slogan. E adevarat, tara e cam pustie (am scris si despre asta in Jurnalele de bord), dar e misto, traficul e lejer, poti sa-ntorci si-n intersectie (done that), gasesti loc de parcare, nu urla puradelu' in miez de noapte ca-i ies dintii. In plus, fiind atit de subnumerari, ii papa China cit ai zice friptura-de-ciine-si-garnitura-de-limbrici. Cu betisoare.

9 comentarii:

  1. Fataa, fi la ei ce prosti ! Decâ'sa dea milion pe slogan, mai bine cica sa dez lozu' la primii o suta de copii sau la primele o suta de femei gravide. Zdai seama ca-n prima noapte dupa telejurnal li se f... (pardon, împreuneaza) pâna si ultimu' picior de femeie de la ei din tara, doa-doar fac parte din lot ?

    Ce te faci cu lobby-ul fabricantilor de protexuri si cu al fabricantilor de pilule ? Nu stiu, ma mai gândesc.

    Fii combativ, da cu piatra pe la babe, bravo, fii barbata !

    Auzi, tu te duci (voi va duceti) în tara doar în vacanta sau de tot ? Pân internet tot nu sa vede, da' iar ramân singur în atac. Sau aparare.

    RăspundețiȘtergere
  2. bine punctat!! sa sa mareasca alocatia, dom'neee!
    lobby-ul ala nu stiu cit succes are in tarile cele galbene, e de studiat.
    mergem in vacanta scurta, de Pasti. cred ca o sa cam ramii singur, draga coleg de banca, ca eu nu o sa prea am acces la internet :( si-apoi imi doresc muzoi cooperanti care sa ma scoata-n lume, asta-i scopul mersului la bunici, gotcha?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pricipit, doamna. Je tu compri...

    La capitolul culoarea subiectul despre scosul în lume om mai depana dupa ce te-nturnezi.

    Cât despre rumani, eu creca doar la vara mai dau pe-acasa...
    Tre' neaparat sa dau avant Pâques o fuga pe rue de Javel la Paris, chez Miha, alimentara aia româneasca si sa m-aprovizionez cu toate cele.

    OK cu lipsa da enternet, atâta vreme cât reiei lupta après.

    Si spune-i lui analisticului aluia de gugheol ca daca nu ma trece-n catastif îl bat.

    RăspundețiȘtergere
  4. in ordinea numerelor de pe tricou:
    o sa povestesc cu poze, daca e cazul, cum am gasit io Romania, aceasta tara mirifica despre care se vorbeste atita.
    zi-mi si mata mai multe despre alimentara de pe strada hipoclorita. pe unde se afla mai exact, ce sa gaseste intr-insa, care e sistemul etc.
    GA m-a reprimit dupa ce am scos calimara de supt urmarire, asa ca o luam de la zero, fara istoricu' de atitia ani, dar cu cititori. bagai in LE la postu' cu pricina, da' cine mai priveste inapoi, fie si fara mînie??

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai pe strada aia, nu mai stiu daca N° 85 sau 92, în fine nu e nici mai jos de 85 nici mai sus de 92 se afla o pravalie. Se cheama Chez Miha si e 100% româneasca. Înainte era un singur magazin în Paris, Globus (o mai fi ?), rue du château d'eau, tinut de serbi dar unde era si plin de ale gurii de la noi. Chez Miha e genuine, adica ai înauntru TOT. Nuga, cascaval, cabanosi, malai, telemea, gogosari, zacusca, pufuleti, seminte, eugenii, salam, vin, halva...
    Métro Javel, fireste.

    De restaurante stii, nu ?

    Doina (singurul multi ani de zile, si singurul încercat de mine de muuuulte ori). Mâncare e x t r a o r d i n a r de buna, ca la mama. Nu prea ieftin, dar când inima cere...

    Chez Cristina ar fi fain.

    RăspundețiȘtergere
  6. cu adrese, cu adrese! ca nu stiu nimic, fireste.
    de magazinul sirbesc auzii si eu pe net, dar jamais couchee... astaa.. entree acolosha.
    pufuleti??
    iogenii???
    moamaaaaaaa
    acolo e Raiul pe pamint!! abia astept s-ajung acasa, mi-ai facut o pofta :((

    RăspundețiȘtergere
  7. Da sa-te-ntorci

    Doina: 149 rue Saint Dominique 75007 Paris, Métro Ecole militaire, nu departe de frumoasa ambasada, dealtfel si chiar lânga cracii lui turefel.
    Mic, îngust, mese multe sa iasa banu'. Nu conteaza. Folclor la casete viseo, televizor suspendat.
    Bucuresti interbelic în poze cu anilina. O vioara. Mult tricolor. Cuza. Dracula (da samânta doar).

    Patron: Nea Popescu. Burta cât o maree atlantica. Afabil, se trompeaza des la nota de plata, dar cui pizda ma-sii îi pasa când n-a mâncat un mititel de un an ? Ba-i mai si las mereu bacsis gras. Ofera des o roza doamnelor la plecare. Si caramele copiilor. Sau bani de ciocolata în staniol.

    Chez Cristina 3 rue du Nil 75002 Paris. Când apuc îl încerc si-ti trimit o critica.

    RăspundețiȘtergere
  8. Si-nca ceva: Moaaamaa este bestial, lugubru, visceral, metafizic. La job îmi bat joc de francezi. Am înlocuit "nooon, san blague ?" cu guturalul Moaaamaaa.
    Parol.

    RăspundețiȘtergere
  9. multam!!! detectaram si noi un resto, din mersul masinii, al de linga ambasada. facuram copilu' si roman, ca nu se stie niciodata.
    merg acasa si sper sa ma intorc cu exclamatii noi, creative, de rupt corazonu' si tripele, ca astia de la "delireee" si "je te promets" n-au mai scos nimic. si nu rascolesc ca ale noastre, se vede ca lipseste San Antonio din peisaj...

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: